Μαρμελάδα καρπούζι
Καρπούζι ίσον καλοκαίρι, ειδικά στην Ελλάδα. Στις ταβέρνες, μετά τα μεγάλα φαγοπότια, αλλά και στο σπίτι, μεσημέρι και βράδυ, πάντα βγαίνει η πιατέλα με το δροσερό και κατακόκκινο φρούτο που όλοι αγαπάμε κι έχουμε συνδέσει μα την ωραιότερη εποχή του χρόνου.
Τι γίνεται όμως όταν μας τύχει κανένα όχι και τόσο τέλειο καρπούζι; Όλοι μας έχουμε βρεθεί στην άτυχη θέση να πρέπει να το κάνουμε κάτι, γιατί εννοείται ότι δεν πετάμε τίποτα!
Αλλά επειδή μας αρέσει το καλό, δε μας πάει να το φάμε σκέτο, γιατί η αλήθεια είναι πως όταν είναι... μάπα το καρπούζι, δε λέει.
Μη σκάτε! Για όλα υπάρχουν λύσεις. Κάντε το καρπούζι μαρμελάδα και δε θα χάσετε. Απαλή και διακριτική γλυκιά γεύση, που ταιριάζει τέλεια με όλα τα λευκά μαλακά τυριά. Συνδυασμός απόλυτα καλοκαιρινός.
Μαρμελάδα καρπούζι
Υλικά
- (για ένα μεγάλο βάζο)
- 2 κιλά καρπούζι (κομμένο σε μικρά κομμάτια, χωρίς τα κουκούτσια)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα (για τους παραδοσιακούς) ή 1 κλωναράκι δυόσμο (για τους πιο μοντέρνους)
- χυμός λεμονιού, λίγες σταγόνες
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου μια ώρα, ή μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Περίπου στα μισά του μαγειρέματος προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού. Όσο βράζει, προσέχουμε να μην κολλήσει, ανακατεύοντας συχνά