Χταπόδι με πατάτες
Το πράγμα έχει ως εξής:
Η γιαγιά Καίτη από την Πόλη έμαθε τη μαμά Βάσω να μαγειρεύει το χταπόδι με πατάτες.
Και η μαμά την έμαθε στον γράφοντα...
Φυσικά θα προτιμούσα να σας το μαγειρέψω εγώ, αν όμως θέλετε να το δοκιμάσετε ιδού εδώ παρακάτω η συνταγή.
ΥΓ: Τι πίνουμε; Μα ένα ουζάκι παγωμένο φυσικά, αλλά αν προτιμάτε το συνοδεύετε με τσίπουρο.
Χταπόδι με πατάτες
Υλικά
- 1 χταπόδι του 1,5 κιλού
- 8 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
- 1,5 φλυτζάνια ελαιόλαδο
- 1,5 φλυτζάνια νερό
- 2 κουταλάκια γλυκού ρίγανη
- 4 μεσαίες σκελίδες σκόρδο
Eκτέλεση
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε λεκάνη ανακατεύω όλα τα υλικά και αλατοπίπερο. Τα μεταφέρω σε μεσαίο ταψί. Καλύπτω με αλουμινόχαρτο η καπάκι και ψήνω για μια ώρα και ένα τέταρτο. Βγάζω το κάλυμμα. Ανακατεύω καλά το φαγητό και τα υγρά και ψήνω ακόμα μισή ώρα μέχρι οι πατάτες να γίνουν τραγανές από τη πλευρά που καλύπτεται λιγότερο από υγρά.
Καλή σας όρεξη!