Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τάρτα σφολιάτας με τοματίνια και κασέρι

της Χρυσαυγής Μπόμπολα Συνταγέςτάρτα με τοματίνια, ντοματίνια, κασέρι, φύλλο σφολιάτας, φύλλο κουρού

(photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα)
(photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα)

Τη συνταγή αυτή, την είχα δει στην τηλεόραση πριν κάποια χρόνια. Μου φάνηκε πολύ απλή και νόστιμη. Τα τελευταία χρόνια είναι η αλήθεια ότι έχω στραφεί προς συνταγές εύκολες, γρήγορες, με λίγα υλικά, που υπάρχουν στο σπίτι, αλλά ταυτόχρονα δίνουν ένα εντυπωσιακό και σύγχρονο αποτέλεσμα!

Δεν υπάρχει πάντα ο χρόνος για ένα ευφάνταστο γλυκό ή ένα μπελαλίδικο φαγητό με άπειρα υλικά. Χρειαζόμαστε γρήγορες λύσεις χωρίς όμως να ρουτινιάζουμε φτιάχνοντας συνεχώς τα ίδια. Αυτή η τάρτα λοιπόν, καλύπτει τις παραπάνω ανάγκες. Τα υλικά δεν γινόταν να είναι απλούστερα και ο χρόνος παρασκευής μικρός. Δεν χρειάζεται σχεδόν καμία προετοιμασία. Εχοντας ένα φύλλο σφολιάτας ή ακόμα και κουρού στην κατάψυξη και ένα οποιοδήποτε κίτρινο τυρί, μπορεί να γίνει δική σας!

Παρακάτω σας δίνω τα υλικά ακριβώς, αλλά η τάρτα αυτή «σηκώνει» αλλαγές και παραλλαγές! Προσθέστε και αφαιρέστε ό,τι τραβάει η ψυχή σας  χωρίς φόβο… Θα πετύχει.

Τάρτα σφολιάτας με τοματίνια και κασέρι

(photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα)
(photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα)

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο σε κυβάκια
  • Κασέρι τριμμένο
  • 5-6 τοματίνια κομμένα στη μέση ή μία ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Μέθοδος

Σε τηγάνι ρίχνουμε το λάδι (1 κουταλιά της σούπας) και σοτάρουμε το κρεμμύδι καλά, μέχρι να γίνει διάφανο και να μαραθεί. Στη συνέχεια απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε καλά βουτυρωμένο πυρέξ ή ταρτιέρα. Γυρίζουμε τις άκρες τις σφολιάτας προς τα μέσα για να φτιάξουμε ωραίο τελείωμα στην τάρτα μας.

Πάνω στη σφολιάτα με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού απλώνουμε τον τοματοπελτέ και πασπαλίζουμε με το σοταρισμένο κρεμμύδι, προσέχοντας να πάει παντού.

Κατόπιν ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι και πάνω του απλώνουμε τα τοματίνια κομμένα στη μέση. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και λίγη ρίγανη.

Ψήνουμε την τάρτα στους 180 βαθμούς, στον αέρα για περίπου μισή ώρα. Θα καταλάβουμε πότε είναι έτοιμη γιατί η σφολιάτα θα φαίνεται ροδοψημένη και το τυρί θα έχει λιώσει.

Καλή επιτυχία!

Η Χρυσαυγή Μπόμπολα διατηρεί το blog Food for Thought

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χρυσαυγής Μπόμπολα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'