Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σπανάκι για τους δυνατούς

του Άντυ Παξινού Wikiσπανάκι

Σπανάκι (Spinacia oleracea)

Photo: richard_north/Flickr
Photo: richard_north/Flickr

Οικογένεια: Χηνοποδιοειδή (Chenopodiaceae)

Γένος: Σπινάκια (Spinacia)

Εποχή σποράς: από Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο σε ηλιόλουστα σημεία και από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο σε περιοχές με περιορισμένο φωτισμό

Aποστάσεις σποράς: 10-15 εκ. ανάλογα με το είδος

Είδος Χώματος: γόνιμο σε όλα τα θρεπτικά στοιχειά με αρκετή υγρασία

Ωρίμανση: 40-60 ημέρες, ανάλογα με την εποχή της καλλιέργειας και την ποικιλία σπανακιού

Πότισμα: αρκετό, πρέπει το χώμα να είναι συνέχεια υγρό.

Ασθένειες και εχθροί: οι κυριότεροι εχθροί είναι τα σαλιγκάρια, οι γυμνοσάλιαγκες και οι κάμπιες. Κοινή ασθένεια είναι ο περονόσπορος.

Γνωστές ποικιλίες: το κλασικό σπανάκι τύπου Savoyed ή Scenic ή Viroflay, το Bordeaux σπανάκι με κόκκινες φλέβες και το άγριο σπανάκι γνωστό και ως Μεγαρίτικο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Άντυ Παξινού

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'