Για τη σοκολάτα είναι ο έρωτας
Μια καλή δόση σοκολάτας πάντα βοηθάει. Να συνέλθεις από θλίψη. Να πάρεις μπρος το πρωί (ή το βράδυ). Να νιώσεις το άγγιγμα της ικανοποίησης. Να κάνεις τσαχπινιές με την άκρη της γλώσσας.
Είναι η χημεία στη σύστασή της; Το μαγνήσιο που κατεβάζει τον δείκτη της θλίψης; Μπας κι είναι η υφή και το άρωμά της; Αμ το χρώμα της;
Δοκιμάστε παρακαλώ:
Αντίδοτο στη θλίψη
- 1 και 2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος &
- επιπλέον ½ φλιτζάνι
- 275 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι (κατά προτίμηση σανγκουίνι)
- 3 κρόκοι αυγών
- 2 κουτ. σούπας κονιάκ
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- λίγες κομμένες φλιδίτσες πορτοκαλιού για τη διακόσμηση, ίσως και ζαχαρωμένες
Ζεσταίνω την κρέμα (το 1 και 2/3 φλιτζ) σε ένα μεγαλούτσικο κατσαρόλι. Πόσο; τόσο ώστε να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσσαλίδες κοντά στα τοιχώματα του σκεύους.
Απομακρύνω απ’ τη φωτιά και ρίχνω τη σοκολάτα. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει εντελώς και να αναμειχθεί. Προσθέτω διαδοχικά το ξύσμα του πορτοκαλιού, τους κρόκους και το κονιάκ. Ανακατεύω συνεχώς καλά και σταθερά. Ακολουθεί το βούτυρο, κουταλιά-κουταλιά, και φυσικά καλή ανάμειξη.
Μοιράζω σε 6-8 φλιτζάνια ή μπολ. Τα καλύπτω και τα βάζω στο ψυγείο για 8 ώρες οπωσδήποτε. (Βέβαια συχνά καταβροχθίζω κουταλιές αγνοώντας την οδηγία.)
Προτού πάντως τα εμφανίσω στο τραπέζι, τα βγάζω μισή ώρα εκτός ψυγείου. Χτυπάω την κρέμα (½ φλιτζ) με τη ζάχαρη (2 κουταλιές) να αφρατέψει. Μια κουταλιά κρέμα πάνω σε κάθε φλιτζάνι, ένα δυο “σπιρτόξυλα” πορτοκαλιού (αν τα θέλετε ζαχαρωμένα δείτε εδώ) και είμαστε έτοιμοι.
[Διασκευή συνταγής από το sweetsygarbean.com]