Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ήρθε η ώρα για σέσκουλα

του Άντυ Παξινού Wikiσέσκουλο

Σέσκουλο ή Βέτα (Beta vulgaris subsp.cicla)

Photo: florafinder.com
Photo: florafinder.com

Οικογένεια: Χηνοποδιοειδή (Chenopodiaceae)

Γένος: Βέτα (Beta)

Εποχή σποράς: από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο σε ηλιόλουστα σημεία και από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο σε περιοχές με περιορισμένο φωτισμό

Αποστάσεις σποράς: 20-30 εκατοστά, ανάλογα με το είδος

Είδος Χώματος: πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία με αρκετή υγρασία

Ωρίμανση: σε 40 ως 60 ημέρες, ανάλογα με την εποχή της καλλιέργειας και την ποικιλία

Πότισμα: αρκετό, καθώς πρέπει το χώμα να είναι συνέχεια υγρό

Ασθένειες και εχθροί: οι κυριότεροι εχθροί του είναι τα σαλιγκάρια και οι γυμνοσάλιαγκες

Γνωστές ποικιλίες: το πλατύφυλλο σέσκουλο τύπου Fordhook Giant, το Rhubarb chard με τους εντυπωσιακούς βαθυκόκκινους μίσχους και το Bright lights με τις πολύχρωμες αποχρώσεις.
Ακόμα τα ποικίλα αυτοφυή άγρια σέσκουλα, που βρίσκονται κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Άντυ Παξινού

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'