Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ποιοι είμαστε

Δημήτρης Καρτάλιας

RSS

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλαμάτα. Πέρασα στο ΤΕΙ Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών στη Δράμα. Η μαγειρική μού κέντριζε, όμως, όλο και πιο πολύ το ενδιαφέρον. Το 2015 αποφοίτησα από τη σχολή μαγειρικής  Le Monde και έκτοτε εργάζομαι ως μάγειρας.

Μετά τις σπουδές μου στη μαγειρική, ολοκλήρωσα την πρακτική μου σε γνωστά εστιατόρια στην Μεσσηνία.

Πιστεύω ότι η δημιουργία στην μαγειρική θα πρέπει να διέπεται από ειλικρινή πρόθεση χωρίς διάθεση επίδειξης, να έχει λιτότητα στη χρήση των υλικών, έμπνευση, μέτρο, αρμονία και ισορροπία, αίσθηση του ρυθμού, καθώς και της θερμοκρασίας της φωτιάς, αλλά και άρτια εικόνα της παρουσίασής της στο πιάτο.

«Η Μαγειρική είναι αγάπη, τέχνη και τεχνική», είναι η εφαρμοσμένη ποιητική διάθεση του ανθρώπου μέσα στην καθημερινότητα. Αποτελεί την γευστική έκφραση της ψυχής και του νου, ένας είδος σπονδής στις θεές της παιδικής ηλικίας, στη μητέρα, τη γιαγιά και όλες τις γυναικείες παρουσίες του πατρικού σπιτιού.