Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Σουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι και μέλι

του Δημήτρη Σκαρμούτσου Συνταγέςσουβλάκι, κοτόπουλο

Όσοι αγαπούν τις γλυκόξινες και ελαφρώς εξωτικές γεύσεις θα συμφωνούν πως το μέλι και το πορτοκάλι συνοδεύουν τέλεια όλα τα κρεατικά και κυρίως το κοτόπουλο. Με λίγα φιλέτα κοτόπουλου και μία εύκολη μαρινάδα έχουμε ζουμερά, νόστιμα και χορταστικά σουβλάκια - η καλύτερη λύση για να χαρείτε χορταστικά, με περιορισμένες θερμίδες.

Photo: eatyourbooks.com
Photo: eatyourbooks.com

Ξεκινάμε με 3 - 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, τα οποία κόβουμε σε μπουκιές μεσαίου μεγέθους και τις περνάμε σε σουβλάκια.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ μ' έναν αυγοδάρτη ½ φλιτζ. τσαγιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, τον χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι, 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο, 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν, 1 κουτ. γλυκού θρούμπι ή θυμάρι ξερό τριμμένο, ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη, 1 κουτ. γλυκού ξίδι από λευκό κρασί και αλατοπίπερο.

Βάζουμε τα σουβλάκια σε ένα ευρύχωρο ταψάκι, τα περιχύνουμε με το μείγμα της μαρινάδας και
τ' αφήνουμε να μαριναριστούν, στο ψυγείο, για 1 ώρα τουλάχιστον. Στη συνέχεια σκουπίζουμε τα σουβλάκια από τη μαρινάδα και τα ψήνουμε στο γκριλ για 10 ως 12 λεπτά απ' όλες τις πλευρές.

Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Συνοδεύουμε με δροσερό γιαούρτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'