Πατατοσαλάτα για (σχετικά) εγκρατείς
Μ’ αρέσει πολύ η πατατοσαλάτα με μπόλικο λάδι, λεμόνι, αλατοπίπερο μαζί με κρεμμύδι, μαύρες ελιές, σφικτά αβγά και κομματάκια ντομάτας. Να έχω μαζί και μπόλικο ψωμί να βουτάω στο λάδι και να παίρνω τα κιλά σωρό. Εμείς θα την κάνουμε λιτή και διαίτης για να μας φύγει ο καημός για μια πατατοσαλάτα.
Υλικά για 4 άτομα
- 600 γραμμ. πατάτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό
- 1 κουτ σούπας θυμάρι
- 150 γραμ γιαούρτι σουρωτό με 0 λιπαρά
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- αλάτι και πιπέρι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζετε τις πατάτες για 45 λεπτά. Τις βγάζετε, τις αφήνετε να χλιαρέψουν και τις καθαρίζετε από το φλούδι τους. Τις βάζετε σε μια σαλατιέρα και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Ρίχνετε από πάνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις πασπαλίζετε με το θυμάρι και ρίχνετε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Ετοιμάζετε το dressing. Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαουρτάκι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να γίνουν ομοιογενή. Περιχύνετε με τη σάλτσα τη πατατοσαλάτα και σερβίρετε.
Tips
Η σαλάτα μας έχει 0 λιπαρά. Έχει όμως πολύ άμυλο από τη πατάτα που είναι πολύ παχυντικό. Οι ποσότητες που δίνω στη συνταγή είναι για 4 άτομα. Γι’ αυτό λοιπόν, όταν τη φτιάξετε, μη τη φάτε μόνη σας. Δεν θα φάτε ψωμί με τη σαλάτα ούτε θα συμπληρώσετε άλλα υλικά που σας φαίνονται άπαχα.