Κρέπες γεμάτες λαχανικά
Κανείς δεν τους αντιστέκεται όταν είναι λεπτές, αέρινες, νόστιμες. Μπορούν να μεταμορφωθούν από φαγητό του δρόμου, από επιδόρπιο μέχρι κανονικό φαγητό. Σαν αυτές εδώ...
Κρέπες γεμιστές με λαχανικά
Υλικά για τις κρέπες
- 2½ κούπες αλεύρι
- 1 λίτρο γάλα
- 4 αυγά
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ της κούπας βούτυρο λιωμένο
Χτυπήστε το αλεύρι με λίγο γάλα για να διαλυθεί. Προσθέστε τα αυγά, το αλάτι, το βούτυρο, το υπόλοιπο γάλα και χτυπήστε για 2-3 λεπτά ακόμα. Αφήστε το μίγμα να ξεκουραστεί για μια ώρα και φτιάξτε τις κρέπες.
Υλικά για τη γέμιση
- 400 γραμμάρια κολοκυθάκια
- 400 γραμμάρια μελιτζάνες
- 250 γραμμάρια καρότα
- ¼ μανιτάρια
- ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ, όσο επιθυμείτε (και αντέχετε)
- σόγια σος
- κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- 350 γραμμάρια γραβιέρα κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια
- τυρί τριμμένο για το πασπάλισμα
- αλάτι
- πιπέρι
Κόψτε τα λαχανικά σε μικρές λωρίδες (ζουλιέν) και σοτάρετε κάθε λαχανικό χωριστά, με ελάχιστο λάδι. Σβήνετε με λίγη σόγια σος και τα βάζετε σε ένα μπολ, όλα μαζί.
Ανακατέψτε απαλά - να μη λιώσουν - κι αρχίστε να γεμίζετε τις κρέπες. Σε κάθε κρέπα βάλτε 2 κουταλιές της σούπας από τα λαχανικά και δύο ραβδάκια τυρί. Τυλίξτε τις κρέπες κι αραδιάστε τες σε ένα ταψί. Περιχύστε με λίγη ελαφριά κρέμα γάλακτος, πασπαλίστε με λίγο τριμμένο τυρί ακόμα, και ψήστε σε μέτριο φούρνο (175°C) για 15-20 λεπτά.