DRAM - BOUM BOUM
Είναι μόδα πια τα κοκτέιλ, ιδιαίτερα αν μένετε και ζείτε στο κάτω μέρος του Μανχάτταν. Αν πάλι σας ενοχλούνε οι περίπλοκες γεύσεις ελαφρώς γλυκερές πολλές φορές πηγαίνετε μέχρι το Χάρλεμ για ένα καθαρόαιμο αμερικάνικο ουίσκι.
Στην Αθήνα πάλι δεν προηγούμεθα, απλώς ακολουθούμε. Έχουν γεμίσει κοκτέιλ τα μπαρ. Σήμερα όμως θα κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Κάτι που να μοσχοβολάει εσπεριδοειδή, κάτι που να συνεφιάζει το κεφάλι, κάτι που να σου φτιάχνει τη διάθεση. Τίποτα άλλο παρά ένα Dram boum boum σε στενό σωλήνα χωρίς καλαμάκι με μια φέτα πορτοκάλι και μια κορφούλα δυόσμο
Υλικά για 2 ποτήρια
- 1 σφινάκι drambuie
- 2 σφινάκια βότκα
- 4 σφινάκια χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
- 2 κουτ σούπας γκρεναδίνη (σιρόπι ροδιού)
- μερικές σταγόνες σιρόπι μέντας
Παίρνετε ένα μεγάλο ανοξείδωτο σέικερ και αδειάζετε μέσα το drambuie, τη βότκα και το χυμό πορτοκαλιού. Γεμίζετε 2 λεπτούς σωλήνες με τριμμένο πάγο και μοιράζετε το περιεχόμενο του σέικερ. Ρίχνετε μέσα από 1 κουταλιά της σούπας γρεναδίνη, ανακινείτε ελαφρά με ένα κουταλάκι, στάζετε με το σταγονόμετρο 3 σταγόνες σιρόπι μέντας στο κάθε ποτήρι, στολίζετε με τη φέτα πορτοκάλι και την κορφούλα το δυόσμο.
Καλό βράδυ να έχετε.