Φασολάδα από το Πήλιο
Την περασμένη εβδομάδα ανέβηκα στο αγαπημένο μου Πήλιο και πέρασα δυο υπέροχες μέρες. Ο καιρός ήταν μουντός και έβρεχε συνεχώς, η ξυλόσομπα έκαιγε στο φουλ και ήθελα να βάλω μια κατσαρόλα πάνω της και να σιγοβράσω ωραία φασόλια Καστοριάς, ενισχυμένα με μπούκοβο, πιπεριές Φλωρίνης και ένα θαυμάσιο λουκάνικο που το κάνει η φίλη μου η Ευανθία στα Καλά Νερά. Δυστυχώς ο χρόνος μου ήταν πολύ περιορισμένος, οι δουλειές πολλές και η ευχή μου δεν πραγματοποιήθηκε! Θα σας δώσω λοιπόν την συνταγή να την κάνετε εσείς, τώρα που κρύωσε ο καιρός και το σκηνικό ειναι ιδανικό.
Φασολάδα Πηλίου
- 1 κιλό φασόλια
- 3 πιπεριές Φλωρίνης
- λίγο μπούκοβο
- 200 γρ. λουκάνικο καφτερό
- 200 γρ. καρότο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- μια χούφτα σέλινο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια μπούκοβο
- 2 κλωναράκια θυμάρι
- 2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
- αλάτι και πιπέρι
Μουλιάζουμε τα φασόλια από το βράδυ.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια για μια ώρα. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το λουκάνικο, το καρότο και το κρεμμύδι με τις πιπεριές φλωρίνης και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το θυμάρι, το σέλινο, το μπούκοβο, τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για άλλη μια ώρα.
Σερβίρουμε με ζεστό ψωμί, ελιές, καπνιστή ρέγγα, άφθονο κρασί κόκκινο και καλή παρέα!