Καφές για «πιο Χριστούγεννα»
Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές και το κρύο τσούζει όλο και πιο πολύ, η ανάγκη να γίνουν ορισμένες απλές, καθημερινές συνήθειες ένα τσικ πιο ιδιαίτερες μεγαλώνει. Κι αν νομίζετε ότι ένας καφές δεν μπορεί να μυρίσει Χριστούγεννα ή, καλύτερα, ότι το σπίτι δεν μπορεί να μυρίσει «πιο Χριστούγεννα» από έναν καφέ, κάνετε μεγάλο λάθος. Κι όταν λέω «πιο Χριστούγεννα» εννοώ πιο κανέλα κι εσπεριδοειδή.
Τι κάνουμε:
Φτιάχνουμε μια διπλή δόση οποιουδήποτε εσπρέσο σε μεγάλη κούπα. Αυτή η άσπρη με τα αγγελάκια, η άλλη με το I love NY ή εκείνη με τoν Mickey είναι ό,τι πρέπει.
Μετά την οντισιόν κούπας και αφού φτιαχτεί ο καφές, βάζουμε σε ένα μπρίκι μισή κούπα γάλα, 1 ξύλο κανέλας και 1-2 φλούδες από πορτοκάλι (κατά προτίμηση ακέρωτο, γιατί ξέρουμε κι από τέτοια) και ζεσταίνουμε.
Λίγο πριν έρθει σε σημείο βρασμού το διάλυμα, κατεβάζουμε το μπρίκι από τη φωτιά και, αφού το σουρώσουμε, ρίχνουμε το γάλα μέσα στην κούπα. Για ακόμα πιο Χριστούγεννα προσθέτουμε στην επιφάνεια του καφέ σαντιγύ και πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλας.
Αν θέλουμε να τερματίσουμε το Christmas spirit, γονατίζουμε δίπλα στη φάτνη κι απολαμβάνουμε!
Καλές γιορτές σε όλους.
[Ο Σωτήρης Μπούτος είναι φίλος αναγνώστης του bostanistas.gr.]