Η ντοματόσουπα του μπαμπά
Η Μεγάλη Παρασκευή έχει πρόγραμμα. Το πρωί: λαμπάδες, σαρδέλες παστές και καφέ με τη μαμά, αυστηρά έως τις 2.30. Στις 3 πρέπει να ‘μαστε όλοι στο τραπέζι. Σεφ της μεγαλύτερης νηστείας, ο πατέρας μου. Σπεσιαλιτέ του, η τοματόσουπα. Κάθε χρόνο η ίδια διαδικασία. Κοκκινίζει τον πάγκο, λερώνει το πάτωμα, ξεχνάει το μάτι ανοιχτό αλλά φτιάχνει την ωραιότερη σούπα.
Σύνεργά του τα απολύτως απαραίτητα: μεγάλη κατσαρόλα για να χωράει πολύ νερό (ώστε και να την αφήσει παραπάνω να μη λασπώσει), 2 κουτάκια χυμό τομάτας (Κύκνος κατά προτίμηση λόγω εντοπιότητας), φρέσκια τομάτα λιωμένη με τη χούφτα του (την κάνει κομματάκια σαν το μπλέντερ), 300 γραμμάρια μανέστρα, αλάτι (λιγότερο από το κανονικό) και στο τέλος ελάχιστο φρέσκο μαύρο πιπέρι.
Βράσιμο όχι πάνω από 20 λεπτά, σερβίρεται καυτή. Δοκιμάστε την ίδια συνταγή και τη Δευτέρα του Πάσχα. Ενδείκνυται την επoμένη του χανγκ όβερ!