Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Η γιορτινή μου σπαραγγόσουπα

της Ρέας Βιτάλη ΣυνταγέςΧριστούγεννα, σπαραγγόσουπα

gardenofeaden.blogspot.gr
gardenofeaden.blogspot.gr

Σε κάθε Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μου πρώτα σερβίρω τη σπαραγγόσουπα. Κυρίως γιατί μ΄αρέσει ν΄ακούω από τα παιδιά μου εκείνο το βαλσαμένιο "η σπεσιαλιτέ της μαμάς"!
Λέω να σας κεράσω και σας φέτος ένα πιάτο. Μακάρι να μπορούσα δηλαδή....

Συνταγή σπαραγγόσουπας για 10 άτομα

Σε δύο λίτρα φρέσκο γάλα βράζω για 10 λεπτά 5 γυάλες σπαράγγια άσπρα (από το σούπερ μάρκετ) και 2 ματσάκια φρέσκα πράσινα σπαράγγια (από το μανάβη).
Αφαιρώ μετά τη βράση τα σπαράγγια, πολτοποιώ τα άσπρα και ψιλοκόβω τα πράσινα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζω να λιώσει βούτυρο (εξαιρετικό αυτό από το κτήμα Αβέρωφ στο Μέτσοβο) δύο κουταλιές, προσθέτω αλεύρι 3 κουταλιές (όπως για τη μπεσαμέλ) και μετά το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια.
Στο τέλος προσθέτω τον πολτό σπαραγγιών καθώς και τα ψιλικομμένα κομμάτια.

Όταν σερβίρω τη σούπα, προσθέτω φυλλαράκι δυόσμου.

Δείτε το προφίλ της Ρέας Βιτάλη στο protagon.gr

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'