Μήλα τηγανητά, με μέλι και λεμόνι
Μετά τα ψητά μήλα με σαντιγί, σας προτείνω τα τηγανητά με μέλι και ξύσματα λεμονιού. Ταιριάζουν ιδανικά με τις νοστιμιές της Σαρακοστής, όπως τον ταχινοχαλβά, αλλά και με κέικ κάθε λογής, καθώς και με γιαούρτι, παγωτό καϊμάκι ή βανίλια.
Για κάθε άτομο - πολλαπλασιάστε ανάλογα
- 1 μήλο σφιχτό (κόκκινο ή πράσινο) με το φλούδι, καθαρισμένο από τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και κομμένο σε 5-6 φέτες, οριζόντια
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1 κ. σούπας μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο, ή περισσότερο
- ξύσματα από λεμόνι
Βάλτε τις φέτες μήλο σε γαβάθα και περιχύστε με το λεμόνι και τη ζάχαρη να πάει παντού. Σκεπάστε και αφήστε 30 λεπτά και μέχρι 3 ώρες στο ψυγείο.
Οταν είναι να τηγανίσετε, ζεστάνετε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, απλώς να λαδώσει η απιφάνεια αντικολλητικού τηγανιού. Στραγγίστε τις φέτες του μήλου και βάλτε στο τηγάνι, απλώς να ροδίσουν και από τις δυο μεριές.
Ανακατώστε το μέλι με το λεμόνι που περίσσεψε από τα μήλα και περιχύστε τις τηγανισμένες φέτες καθώς τις βγάζετε από το τηγάνι. Πασπαλίστε με το ξύσμα λεμόνι και σερβίρετέ τις ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Μηλόπιτα; καμία σχέση
- Χειμωνιάτικο γλυκό χωρίς τύψεις
- Το πιο εύκολο γλυκό με μήλα
- Καλοκαιρινές αμαρτίες με φρούτα
- Μπέτυ, η καστανή: στις εύκολες λέμε ναι
- “Ψωμοτύρια”: με πέστο και παστά λεμόνια
- Πέντε αστέρια: μίλα μου για μήλα
- Μήλα στον φούρνο, γλυκό στο άψε-σβήσε
- Μήλα ψητά με σαντιγί, της κυρίας Έφης