Ρεβυθοσαλάτα με σουμάκ
Τα ρεβύθια δεν είναι το αγαπημένο μου όσπριο, για την ακρίβεια δεν βρίσκω καν ενδιαφέρουσα τη γεύση τους. Η φίλη μου η Καρολίνα με έπεισε όμως να δοκιμάσω μια δική της συνταγή με φρέσκο σουμάκ που μου έφερε από την Αίγυπτο. Τα ρεβύθια απέκτησαν γεύση και το πιάτο μου όλα τα αρώματα της Ανατολής.
Υλικά
- ρεβύθια
- κόκκινη πιπεριά
- ντομάτα
- ένα κρεμμύδι ξερό και τρία φρέσκα
- μαϊντανό, δυόσμο
- κόλιανδρο σκόνη ή φρέσκο
- σουμάκ
- ελαιόλαδο
- λεμόνι, ξύδι
Βάζουμε στο νερό από το προηγούμενο βράδυ ένα τέταρτο του κιλού ρεβύθια. Την επομένη τα βάζουμε να βράσουν και, όπως σε όλα τα όσπρια, χύνουμε το πρώτο νερό. Αφού βράσουν, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια μεγάλη γαβάθα. Προσθέτουμε κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, τη ντομάτα και τα μυρωδικά.
Το σουμάκ είναι το μπαχαρικό που θα δώσει την ξεχωριστή, υπόξινη γεύση.
Φτιάχνουμε ένα ντρέσινγκ με λάδι, αλάτι, λίγο ξύδι και λεμόνι και μέσα προσθέτουμε το σουμάκ. Τα ανακατεύουμε και έχουμε μια πλούσια νηστίσιμη σαλάτα για κυρίως γεύμα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Πεθύμησα ρεβιθάδα
- Ρεβίθια σιφνέικα μέσω Βοστώνης
- Φαλάφελ ή πιτθιές απ' τη Νίσυρο;
- Ταπεινά, πολύτιμα, σωτήρια ρεβύθια
- Πώς τα ρεβύθια αρέσουν σε όλους
- Ρεβύθια με σπανάκι
- Ρεβίθια ανοιξιάτικα
- Δροσερή, χορταστική σαλάτα με ρεβίθια
- Στο Falafellas για φαλάφελ και στο σπίτι για τηγάνισμα
- Οι κόκκινοι ρεβιθοκεφτέδες της Λουκίας
- Τα υγιεινά: ρεβίθια με αβοκάντο και φέτα
- Τα υγιεινά: ρεβίθια με ταχίνι
- Τα κρητικά: ρεβύθια λεμονοριγανάτα