Σουπιές ΙΙ: με σελινόριζα και πράσο
Το σπανάκι ταιριάζει ωραία με τις σουπιές αλλά δεν είναι το μόνο. Ένα πολύ απλό και νόστιμο φαγητό γίνεται από τον συνδυασμό τους με πράσα και σελινόριζα.
Υλικά
- 2 μεγάλες σουπιές
- 4 πράσα
- 1 μεγάλη σελινόριζα
- 1 κρεμμύδι
- 1 ποτήρι (του κρασιού) λευκό κρασί
- χυμός λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
Βάλτε το λάδι να ζεσταθεί σε μια σχετικά πλατιά κατσαρόλα και προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες να μαραθεί ελαφρώς. Προσθέστε το πράσο κομμένο επίσης σε ροδέλες. Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι και τις σουπιές κομμένες σε λουρίδες. Αφήστε τα για λίγο να μαραθούν όλα μαζί.
Προσθέστε τη σελινόριζα κομμένη σε φέτες και ανακατέψτε λίγο ακόμα. Σβήστε τα με λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού, προσθέστε 1 κούπα νερό. Χαμηλώστε πολύ τη φωτιά και αφήστε το σκεπασμένο να βράσει μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Τέλος, ρίξτε όσο χυμό λεμονιού σας αρέσει και κλείστε τη φωτιά.
Το φαγητό αυτό σερβίρεται και με ένα απλό ρύζι.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Σήμερα, σουπιές: με σπανάκι
- Τα κρητικά: σουπιές με μάραθα και αβρωνιές
- Τα κρητικά: σελινόπρασο ή πρασοσέλινο;
- Σουπιές με χόρτα και πλιγούρι
- Σουπιές με χορταρικά σε ευτυχή υμέναιο
- Σουπιά ή καλαμάρι γεμιστό αλλιώς
- Όταν η σαλάτα χορταίνει
- Ένα πρασοσέλινο για τον κύριο Αποσκέτο
- Σουπιές, σπανάκι, σέσκουλα για νόστιμη νηστεία
- Πικάντικες μπρουσκέτες με σουπιές και σπανάκι
- Για τη νηστεία σουπιές με πατάτες και πάπρικα