Το μπουτάκι της άνοιξης
Η πιο όμορφη εποχή σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο είναι σίγουρα η άνοιξη. Όπου και να κοιτάξεις, πανέμορφα χρώματα και από παντού αναδύονται μεθυστικές μυρωδιές. Φυσικά αυτήν την πανδαισία την συμπληρώνουν απίστευτα λαχανικά και το πιο νόστιμο αρνάκι του κόσμου! Η συνταγή μου, λοιπόν, είναι μπουτάκι από αρνάκι με φρέσκο αρακά, δυόσμο, μάραθο και κρεμμυδάκι φρέσκο, λεμονάτο.
Υλικά
- ένα μπουτάκι αρνάκι
- ένα κιλό αρακά φρέσκο
- ένα ματσάκι κρεμμυδάκι
- μισό ματσάκι μάραθο
- μισό ματσάκι άνηθο
- μισό ματσάκι δυόσμο
- ένα κρεμμύδι
- 50 γρ. βούτυρο Κερκύρας
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- ένα ποτήρι ζωμός κότας
- χυμό από δυο λεμόνια
Εκτέλεση
Θωρακίζουμε το αρνάκι, αφού το αλατοπιπερώσουμε, και το βάζουμε στη γάστρα ψήνοντάς το για 90 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και, προσθέτοντας τα μυρωδικά, τον αρακά, αλάτι και πιπέρι, μαγειρεύουμε για τρία λεπτά.
Βγάζουμε το αρνάκι από τη γάστρα, τοποθετούμε τον αρακά με τον ζωμό της κότας, λίγο νερό και επανατοποθετούμε το αρνάκι. Το περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το βούτυρο και ψήνουμε για μια ακόμη ώρα.
Καλή σας όρεξη!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Αρνάκι με λεμονόφυλλα της Μεσογείου
- Τα κρητικά: αρνί με αβρωνιές
- Αρνάκι με πατάτες στην κατσαρόλα
- Κυριακάτικα: αρνάκι με κρούστα από αμύγδαλα
- Αρνί στο μαστέλο
- Κι αν δεν αρέσει η σούβλα;
- Με τα ρέστα απ' το αρνάκι
- Τα κρητικά: αρνάκι στη λαδόκολλα
- Τα κρητικά: αρνάκι σκορδάτο στον φούρνο με κρεμμύδια
- Γεμιστό νησιώτικο αρνάκι σε αστική τραπεζαρία
- Το αρνάκι των γειτόνων: με μελιτζάνες, πιπεριές και αρώματα
- Αρνάκι λεμονάτο με πατάτες του Βασίλη Σπανογιάννη