Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Κολοκύθια τούμπανα, κουκιά μαγειρεμένα

της Μαρίας Βασιλοπούλου-Κοντογεώργη Συνταγέςκουκιά, κολοκύθια, λαδερό

Κάθε εποχή έχει τα δικά της λαδερά. Τούτο τον καιρό κοντεύουν να ξεπεράσουν τα κουκιά και πρωτοφαίνονται τα κολοκύθια - λίγα από το ένα, λίγα από το άλλο και έτοιμο το φαγητό μας.

Υλικά

  • ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ένα μικρό φρέσκο σκόρδο
  • μισό κιλό φρέσκα μικρά κουκιά
  • δύο καρότα
  • δύο πατάτες
  • ένα ποτηράκι του κρασιού ούζο
  • 3-4 κολοκύθια μικρά και τριζάτα (φρέσκα)
  • ένα ματσάκι άνηθο
  • λίγο φρέσκο δυόσμο
  • 4 λεμόνια
  • δύο κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

Σε βαθιά κατσαρόλα ή σε πλακερό ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα άσπρα μέρη από τα φρέσκα κερμμυδάκια μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν σοτάρουμε για λίγο τα κουκιά, τις πατατούλες κομμένες σε τέταρτα, τα καρότα κομμένα σε στρογγυλές φέτες και στο τέλος ρίχνουμε τα πράσινα μέρη των κρεμμυδιών μαζί με το φρέσκο σκόρδο. Σβήνουμε το το ούζο.

Προσθέτουμε αμέσως δύο φλιτζάνια καυτό νερό ή τόσο ώστε να μισοσκεπάσει τα λαχανικά. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε για δεκαπέντε λεπτά σε σιγανή φωτιά. Κόβουμε τα κολοκύθια σε μακρόστενα, χοντρά κομμάτια, τα βάζουμε από πάνω και συνεχίζουμε το μαγείρεμα πάντα σε χαμηλή φωτιά για άλλα δεκαπέντε λεπτά σκεπάζοντας την κατσαρόλα μας.

Στίβουμε τα λεμόνια, αναλύουμε στον χυμό τους το κορν φλάουρ και ρίχνουμε τον χυμό στο φαγητό. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση για δύο λεπτά και μετά το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε στο τέλος τον ψιλοκομμένο δυόσμο και άνηθο.

Το λαδερό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα και συνοδεύεται πολύ ωραία με καλή φέτα και ζεστό, ζυμαρένιο ψωμάκι.

[Η κυρία Μαρία Βασιλοπούλου-Κοντογεώργη είναι φίλη bostanistas]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'