Το πιο γρήγορο γλυκό: μπανάνα με ρούμι
Γύρισα σπίτι αναζητώντας κάτι γλυκό, δυστυχώς όμως και το τελευταίο από τα σοκολατάκια έκτακτης ανάγκης είχε φαγωθεί. Το μάτι μου έπεσε σε μια μπανάνα που είχε ξεμείνει και είχε αρχίσει να μαυρίζει. Συγκέντρωσα γύρω μου ρούμι, καστανή ζάχαρη, βούτυρο, λίγα μπισκότα και ένα πορτοκάλι, έβαλα Bob Marley να παίζει, για λίγο αέρα Καραϊβικής, και σε δέκα λεπτά ακριβώς απολάμβανα το πιο γρήγορο γλυκό του κόσμου.
Μπανάνα με ρούμι (για 1 άτομο)
- 1 μπανάνα
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 2 κουταλιές ρούμι (λευκό ή μαύρο, δεν κάνει διαφορά)
- 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά χυμό πορτοκάλι
- το ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- λίγη κανέλα
- 1 μπισκότο πτι - μπερ τριμμένο
- 1 μπάλα παγωτό
Καθάρισα την μπανάνα και την έκοψα σε τέσσερα κομμάτια. Έβαλα σε μέτρια φωτιά το βούτυρο σε ένα τηγανάκι να κάψει και σόταρα τις μπανάνες για 1-2 λεπτά κουνώντας το τηγάνι. Τράβηξα το τηγάνι από τη φωτιά, έριξα πάνω στις μπανάνες το ρούμι και σκόρπισα στο τηγάνι την καστανή ζάχαρη.
Το ξαναέβαλα στη φωτιά, συνεχίζοντας πότε - πότε να το κουνάω, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Πρόσθεσα τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και την κανέλα και τα άφησα να μαγειρευτούν για 1-2 λεπτά ακόμη να πήξει λίγο η καραμελένια σάλτσα.
Όταν σέρβιρα τις μπανάνες στο πιάτο μαζί με όλη τους τη σάλτσα, τις πασπάλισα με λίγο τριμμένο μπισκότο για να υπάρχει κι ένα τραγανό στοιχείο και βέβαια τις συνόδευσα με μια μπάλα παγωτό.