Όταν τα αγόρια έχουν κέφια
Την ώρα που στο σπίτι της Πάολα Τζιούστι τα κορίτσια μαζεύονται για κρασί και μπίρι - μπίρι, σε ένα άλλο σπίτι μια αντροπαρέα έχει κανονίσει μάζωξη για μπίρες και τσιμπολόγημα. «Αγόρια ιππότες, κορίτσια μαύρες κότες» - κάπως έτσι έχει το κλίμα, και δύσκολα κανείς θα πλησιάσει την κουζίνα για να ετοιμάσει μεζέδες, όσο κι αν «τους ζητάνε» οι - μία μετά την άλλη - μπίρες. Εκτός κι αν τα αγόρια έχουν κέφια, οπότε, σε πιο robust διάθεση, ετοιμάσουν μπόλικα μπισκότα αλμυρά με μπέικον (επιβάλλεται) και τυρί (απαραιτήτως).
Τα αναγκαία:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. baking powder
- 3/4 κ.γ. αλάτι
- 10 κ.σ. γάλα
- 4 κ.σ. λάδι
- 1 ολόκληρο αυγό
- 10 φέτες μπέικον τηγανισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι φρέσκο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας (ιδεωδώς γραβιέρα)
Σε χαμηλό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, ίσα-ίσα να καλύπτει τον πάτο του, και μόλις ζεσταθεί αρκετά τηγανίζουμε τις φέτες μπέικον. Τις ψιλοκόβουμε, τις αφήνουμε κατά μέρος και κρατάμε το τηγάνι γιατί σε λίγο θα τσιγαρίσουμε εκεί το κρεμμύδι.
Σε ένα βαθύ μπολ αδειάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Σε ένα δεύτερο, γάλα, λάδι και αυγό και ανακατεύουμε ομοίως. Βάζουμε και πάλι το τηγάνι στη φωτιά, ψιλοκόβουμε πρόχειρα το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια αδειάζουμε το υγρό μίγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον, το κρεμμύδι, το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά ώσπου να ενωθούν όλα καλά.
Διαλέγουμε ένα ταψί με θήκες για μάφιν, λαδώνουμε ελαφρώς κάθε θήκη και εκεί μοιράζουμε τη ζύμη. Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν.
Ξεφούρνισμα και γρήγορα στο πιάτο - η παρέα περιμένει!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Μεζέδες για Μουντιάλ: βραζιλιάνικα τυροψωμάκια
- Ζυμώστε, είναι εκτονωτικό: μπισκοτάκια της Τοσκάνης
- Aλμυρά μεταμφιεσμένα σε γλυκά Ι: παλμιέ
- Μπισκότα αλμυρά κι αμυγδαλάτα
- Μπισκότα παρμεζάνας, αλμυρά και αφράτα
- Καλαμάκια τυριού, μεζές στο παρά πέντε
- Απάκι και ξινομυζήθρα και στα μπισκότα!
- Ρολάκια με δαμάσκηνα και μπέικον