Μεζέδες για Μουντιάλ: δροσερή "σάλσα" απ' την Κόστα Ρίκα
Η Κόστα-Ρίκα παίζει εναντίον της Ουρουγουάης αμέσως μετά τον πρώτο αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με την Κολομβία κι επειδή η νύχτα προβλέπεται καυτή και ατελείωτη, προτείνουμε μία δροσερή «σάλσα» που σερβίρεται με τορτίγια τσιπς και ταιριάζει με παγωμένη μπύρα.
Σάλσα με μάνγκο και αβοκάντο
- 1 μάνγκο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 ντομάτα
- 2 αβοκάντο
- ¼ κρεμμύδι
- χυμός απο μισό λάιμ
- αλάτι
Κόβουμε το μάνγκο, την πιπεριά, τη ντομάτα και το αβοκάντο σε μικρά κομμάτια.
Τρίβουμε το κρεμμύδι σε χοντρό τρίφτη.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, τα βάζουμε σε ένα μπωλ, τα σκεπάζουμε με πλαστικό και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Σερβίρουμε με τορτίγια τσιπς.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Μεζεδάκι ελιάς για πολύ μερακλήδες
- Η τράπουλα δεν θέλει μαχαιροπήρουνο
- Μεζέδες για Μουντιάλ: βραζιλιάνικα τυροψωμάκια
- Μεζέδες για Μουντιάλ, V: πατατοκεφτέδες απ' το Εκουαδόρ
- Μεζέδες για Μουντιάλ, IV: γαρίδες κοκτέιλ απ' την Πορτογαλία
- Μεζέδες για Μουντιάλ: Picadas από την Αργεντινή
- Μεζέδες για Μουντιάλ: Pimento cheese απ' τον αμερικάνικο Νότο
- Μεζέδες για Μουντιάλ: Γκουακαμόλε απ' το Μεξικό
- Μεζέδες για Μουντιάλ: μακαντάμια απ' την Αυστραλία
- Μεζέδες για Μουντιάλ: το εθνικό chivito της Ουρουγουάης
- Μεζέδες για Μουντιάλ: ιταλικά χρώματα
- Τα κρητικά: σαλάτα με αβοκάντο, μαραθόριζα και πορτοκάλι