Μεζέδες για Μουντιάλ: Γκουακαμόλε απ' το Μεξικό
Το Γκουακαμόλε είναι από τα γνωστότερα μεξικάνικα ορεκτικά – και κάθε φορά που το φτιάχνω δεν περισσεύει ίχνος. Γίνεται εύκολα και γρήγορα και η επιτυχία του είναι εγγυημένη, αρκεί τα αβοκάντο να είναι νόστιμα και ώριμα. Η συνταγή που χρησιμοποιώ είναι η κλασσική, με την προσθήκη ντομάτας.
Guacamole
(για 2 φλυτζάνια)
- χυμός από μισό λεμόνι
- δύο μεγάλα, ώριμα αβοκάντο
- 1 κουταλιά κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- μία μικρή ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 2 - 3 σταγόνες Tabasco
- μισό κουταλάκι αλάτι
Βάζουμε τον χυμό του λεμονιού σε ένα μπωλ. Κόβουμε τα αβοκάντο κατά μήκος, αφαιρούμε τα κουκούτσια και βγάζουμε τη σάρκα με κουτάλι. Την ρίχνουμε στο μπωλ με το λεμόνι και λιώνουμε με πηρούνι (το μίγμα δεν πρέπει να είναι κρεμώδες).
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το μπωλ αεροστεγώς με πλαστικό και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα για να δέσουν οι γεύσεις. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τσιπς καλαμποκιού.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Μεζέδες για Μουντιάλ: βραζιλιάνικα τυροψωμάκια
- Μεζέδες για Μουντιάλ, III: σουβλάκια απ' το Καμερούν
- Μεζέδες για Μουντιάλ: δροσερή "σάλσα" απ' την Κόστα Ρίκα
- Μεζέδες για Μουντιάλ, V: πατατοκεφτέδες απ' το Εκουαδόρ
- Μεζέδες για Μουντιάλ, IV: γαρίδες κοκτέιλ απ' την Πορτογαλία
- Μεζέδες για Μουντιάλ: Picadas από την Αργεντινή
- Μεζέδες για Μουντιάλ: Pimento cheese απ' τον αμερικάνικο Νότο
- Μεζέδες για Μουντιάλ: μακαντάμια απ' την Αυστραλία
- Μεζέδες για Μουντιάλ: το εθνικό chivito της Ουρουγουάης
- Μεζέδες για Μουντιάλ: ιταλικά χρώματα
- Μεζέδες για Μουντιάλ: πατατοσαλάτα απ' το Ιράν
- Ντιπ με κοπανιστή, του ντιμπέιτ και των εκλογών
- Κουβανέζικη φασολάδα, της Taqueria Maya
- Γουακαμόλε μεξικάνικο: ντιπ ή σαλάτα;