Μεζέδες για Μουντιάλ: μακαντάμια απ' την Αυστραλία
Τα μακαντάμια είναι οι ξηροί καρποί-σύμβολα της Αυστραλίας, η οποία καλύπτει το 40% της παγκόσμιας παραγωγής. Εκτός από νόστιμα, είναι και γεμάτα ιχνοστοιχεία, όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο και χαλκό. Τα βρίσκουμε σε καταστήματα ξηρών καρπών κι όταν έχουμε παρέα, μπορούμε να τα ψήσουμε και να τα αρωματίσουμε με διάφορα μπαχαρικά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
Απλώνουμε τα ωμά μακαντάμια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά, κουνώντας κάθε τόσο το ταψί, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε απο το ταψί κι όσο είναι ακόμα ζεστά, τα ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά που μας αρέσουν, όπως πάπρικα, πιπέρι καγιέν, κάρι, σκόνη τσίλι κλπ.
Συνδεύουν θαυμάσια τα ποτά μας - και γαρνίρουν τις σαλάτες μας.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Μεζέδες για Μουντιάλ: βραζιλιάνικα τυροψωμάκια
- Μεζέδες για Μουντιάλ, III: σουβλάκια απ' το Καμερούν
- Μεζέδες για Μουντιάλ: δροσερή "σάλσα" απ' την Κόστα Ρίκα
- Μεζέδες για Μουντιάλ, V: πατατοκεφτέδες απ' το Εκουαδόρ
- Μεζέδες για Μουντιάλ, IV: γαρίδες κοκτέιλ απ' την Πορτογαλία
- Μεζέδες για Μουντιάλ: Picadas από την Αργεντινή
- Μεζέδες για Μουντιάλ: Pimento cheese απ' τον αμερικάνικο Νότο
- Μεζέδες για Μουντιάλ: Γκουακαμόλε απ' το Μεξικό
- Μεζέδες για Μουντιάλ: το εθνικό chivito της Ουρουγουάης
- Μεζέδες για Μουντιάλ: ιταλικά χρώματα
- Μεζέδες για Μουντιάλ: πατατοσαλάτα απ' το Ιράν