Καλοκαιρινό κολατσιό: ντομάτα, φέτα, σκόρδο
Φέρνει στο στόμα γεύσεις άλλων εποχών και θυμίζει τις παιδικές μας ηλικίες. Γειτονιές και παιχνίδι στις αλάνες με ένα κομμάτι ψωμί στο χέρι, μυρωδιά φρέσκιας ντομάτας με τυρί φέτα, σκόρδο και λίγη ρίγανη.
Αλείψτε φέτες ψωμιού με λίγο λάδι κι απ’ τις δυο πλευρές και βάλτε τες σ’ ένα ταψί. Ψιλοκόψτε πάνω τους λίγο σκόρδο, προσθέστε μία φέτα ντομάτα στην επιφάνεια κι ένα κομμάτι τυρί φέτα.
Βάλτε σε δυνατό φούρνο και ψήστε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς (περίπου 4-5 λεπτά). Όταν το βγάλετε, πασπαλίστε ελάχιστη ρίγανη, φρέσκια ή ξερή. Αυτό το εξαιρετικά απλό έδεσμα μπορεί να συνοδεύσει λαδερά φαγητά ή να προσφερθεί ως ορεκτικό από μόνο του.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Πιτάκια ναπολιτάνικα για κολατσιό
- Ονειρεύομαι το παιδικό μου κολατσιό
- Τα κρητικά: ντάκος πειραγμένος
- Ένας ντάκος ανάμεσα στο γλυκόξινο και το αλμυρό
- Όταν η χωριάτικη μπήκε στον φούρνο
- Μόστρα με κοπανιστή, my way
- Ψωμοτύρι με σταφύλια: μισό αλμύρα, μισό δροσιά
- Κριθαρένιες μπουκιές με σπιτική ρικότα, ντομάτα και δυόσμο
- Μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί, φρέσκα κουκιά και μαραθόριζα
- Μπρουσκέτα με μπομπότα, η φτωχή αρχόντισσα