Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Τα πικάντικα: ψητές πιπεριές με φέτα

των Αγλαΐας Κρεμέζη, Κώστα Μωραΐτη Συνταγέςπιπεριές, φέτα, πιπεριές Φλωρίνης

Οι γλυκιές πιπεριές έφτασαν στην Ευρώπη από τον Νέο Κόσμο και έγιναν μέρος της διατροφής της Μεσογείου μετά τα μέσα του 18ου αιώνα. Κι όμως, σήμερα μας είναι αδύνατο να φανταστούμε τα μεσογειακά φαγητά χωρίς αυτές. Βρίσκουμε πιπεριές παντού: σε σάλτσες και σαλάτες, τηγανητές, γεμιστές με ρύζι, να συνοδεύουν κρέας, κοτόπουλο και ψάρι ή απλά ψητές, με τυρί.

Φωτo: Αναστάσιος Μέντης, www.mentistudio.com
Φωτo: Αναστάσιος Μέντης, www.mentistudio.com

Ψητές πιπεριές με φέτα

  • 8 κομμάτια ψητές πιπεριές (βλέπε βασική συνταγή πιο κάτω) κατά προτίμηση Φλώρινας, κόκκινες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας κονσέρβα πιπεριές Φλώρινας)
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. φέτα σε μικρά κυβάκια ή τριμμένη
  • ½ φλιτζ. κόλιανδρο φρέσκο, χοντροκομμένο
  • 1 γερή πρέζα χαλέπικο πιπέρι ή μπούκοβο ή πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο, όσο θέλετε

Κόψτε κάθε κομμάτι πιπεριά σε λεπτές λωρίδες. Ανακατέψτε με το ξίδι και το ελαιόλαδο, βάλτε τη φέτα και τον κόλιανδρο και ανακατέψτε ξανά. Σερβίρετε πάνω σε φύλλα μαρούλι, αν θέλετε, πασπαλίζοντας με πιπέρι.

Βασική συνταγή

Πλύντε και στεγνώστε τις πιπεριές, κόψτε στα τρία κατά μήκος, πετάξτε σπόρια και κοτσάνια. Στη σχάρα του φούρνου ή σε λαμαρίνα στρώστε αλουμινόχαρτο και απλώστε τις πιπεριές, με το φλούδι προς τα πάνω. Τοποθετήστε 10 εκ. κάτω από το γκριλ και ψήστε 20-25 λεπτά, μέχρι το φλούδι να βγάλει φουσκάλες και να καψαλιστεί.

Μεταφέρετε τις πιπεριές σε γαβάθα, σκεπάστε, αφήστε πέντε λεπτά να μισοκρυώσουν και αφαιρέστε το καμμένο φλούδι.

(Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο μου Της Μεσογείου τα πικάντικα, εκδ. Πατάκη)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα των Αγλαΐας Κρεμέζη, Κώστα Μωραΐτη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'