Εύκολη μαρμελάδα με μήλο και κανέλα
Προχτές μάζεψα τα πράσινα μήλα από μια - και μόνη - μηλιά του κήπου. Αθόρυβο δέντρο και καρπερό. Μόνο του φύτρωσε και κάθε χρόνο τέτοια εποχή μαζεύω τα μήλα της και φτιάχνω μια υπέροχη μαρμελάδα.
- 2 κιλά μήλα πράσινα καλοκαιρινά, κομμένα σε κομματάκια, μαζί με τη φλούδα τους
- 1 κιλό ζάχαρη
- ½ κούπα χυμό λεμονιού
- 3 ξύλα κανέλας, μεγάλα
- περίπου 4 κούπες νερό
Εκτέλεση
Πλύνετε και βάλτε σε μια κατσαρόλα τα μήλα, κομμένα σε κομματάκια, μαζί με τη φλούδα τους. Περιχύστε τα με τη μισή ποσότητα του χυμού απ’ το λεμόνι και προσθέστε περίπου 4 κούπες νερό, φροντίζοντας να φτάσει ως τη μέση των κομμένων μήλων. Βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν.
Πολτοποιήστε τα και προσθέστε την κανέλα και τη ζάχαρη. Βράστε ανακατεύοντας συχνά και, όταν η μαρμελάδα έχει δέσει, προσθέστε το υπόλοιπο λεμόνι. Η γλυκύτητά της είναι μέτρια. Αν εσείς τη θέλετε πιο γλυκιά, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη ακόμα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Μαρμελάδα λεμόνι για αποτοξίνωση
- Ο ήλιος του Αιγαίου στο βάζο
- Η μαρμελάδα «της αγωνίας»: με τις τελευταίες βανίλιες
- Μαρμελάδα μήλο Morir de Amor
- Τα κρητικά: μαρμελάδα «συκάτη»
- Τα κρητικά: μαρμελάδα μανταρίνι
- Με λεμόνι και νεράντζι: ο βασιλιάς της μαρμελάδας
- Κομπόστα μήλο-κυδώνι, μαζί ή χώρια
- Κανελάδα και μία παραλλαγή!
- Μαρμελάδα γκρέιπφρουτ για πολλες επαλείψεις