Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα με τυριά
Πίτα απλή και νόστιμη. Για πρώτο πιάτο. Μπορείτε ακόμα να την απολαύσετε μ' ένα κρασί ή μια παγωμένη μπύρα. Πάντως, ό,τι κι αν αποφασίσετε, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...
Υλικά
- 1 ½ κιλό φρέσκα κολοκυθάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 - 3 αυγά
- 2 κούπες τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- 2 κούπες τριμμένη γραβιέρα
- 1 ματσάκι άνηθο
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίψτε τα κολοκυθάκια από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη, καθώς και το κρεμμύδι. Βάλτε τα σ' ένα σουρωτήρι, αλατίστε τα με λίγο χοντρό αλάτι κι αφήστε να σταθούν 15 - 20 λεπτά. Πατήστε τα, πιέστε με τα χέρια σας πολύ καλά να φύγουν όλα τα υγρά τους.
Βάλτε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τα αυγά, το τυρί, το πιπέρι και τον άνηθο. Ανακατέψτε και προσθέστε το λάδι. Ανοίξτε τα φύλλα και κάντε ή ρολά ή στρωτή, όπως την βλέπετε στη φωτογραφία. Ψήστε στους 160 βαθμούς στον αέρα, για 1 ώρα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Τάρτα με τα πρώτα κολοκυθάκια
- Αυτοσχεδιάζω με κολοκυθάκια
- Η αποδόμηση της κολοκυθόπιτας
- Αντριώτικη κολοκυθοφουρτάλια
- Κολοκυθοτυρόπιτα για ξαφνικές επισκέψεις
- Τα κρητικά: κολοκυθομελέτα κι έρχεται
- Πέντε αστέρια: διαλέξτε τυρόπιτα
- Κολοκυθόπιτα γυμνή: νόστιμη και ευεργετική
- Κολοκυθένιες τηγανίτες αλλά όχι τηγανητές!
- Μπατζίνα, η πίτα-τούρμπο των Θεσσαλών
- Η κολοκυθόπιτα - μωρό της Rosemary
- Σπείρα λαχανικών, η πολύχρωμη
- Μια κολοκυθόπιτα φέρνει την άνοιξη
- Κολοκυθόπιτα «όλα στο μπολ και ψήσιμο»