Μελιτζανοκεφτέδες με γιαούρτι και κάρυ
Όσο κρατάει ακόμα το καλοκαίρι ετοιμάζω αυτόν τον ξεχωριστό μεζέ για τα τελευταία γλυκά βραδάκια προτού ψυχράνουν όλα για τα καλά. Το ενισχυμένο γιαούρτι με τα μυρωδικά από δίπλα είναι η έκπληξη.
Υλικά
- 1 μεγάλη μελιτζάνα (ή 2 μικρές)
- ¾ της κούπας νιφάδες βρώμης
- 3-4 κουταλιές της σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 2 μικρά αυγά ( ή 1 μεγάλο)
- ρίγανη
- θυμάρι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε σε φέτες τις μελιτζάνες, αλείψτε τες με λάδι και ψήστε τες σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Κόψτε τες σε κύβους. Σ' ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα άλλα υλικά (το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα), ανακατέψτε τα και προσθέστε τα κομματάκια της μελιτζάνας. Ανακατέψτε, αφήστε περίπου ένα δεκάλεπτο να σταθεί και να φουσκώσει η βρώμη και τηγανίστε σε ελαιόλαδο (λόγω της βρώμης γίνονται λίγο πιο σκούρα).
Σερβίρετέ τα με δροσερό στραγγιστό γιαούρτι μέσα στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο αλάτι, λίγο λάδι και κάρυ όσο σας αρέσει (ή άλλο μπαχαρικό, όπως κύμινο, κόλιανδρο ξερό τριμμένο, πάπρικα - ακόμα και σκόρδο τριμμένο).