Και δίπλα στα ψητά; πράσινο σύννεφο
Το σπανάκι-κρέμα (ας το πούμε έτσι) είναι κλασσικό συνοδευτικό στα αμερικανικά steakhouse και δεν θέλει μεγάλη προσπάθεια για να πετύχει. Λίγη προσοχή στο δέσιμο της κρέμας, μόνο.
- 25 γρ. βούτυρο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομένο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 200 ml γάλα
- 400 γρ. σπανάκι
- 100 ml κρέμα γάλακτος
-
μοσχοκάρυδο
Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσει (5'). Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε για δύο λεπτά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα και το αφήνουμε σε μέτρια/χαμηλή φωτιά για 5΄, μέχρι να πήξει.
Βάζουμε το σπανάκι σε σουρωτήρι και το καταβρέχουμε με καυτό νερό δύο φορές. Το στίβουμε καλά και το ψιλοκόβουμε. Το προσθέτουμε στο τηγάνι με την κρέμα, ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε ελαφρά.
Τρίβουμε μοσχοκάρυδο και σερβίρουμε. Ιδεώδες με steak και πατάτες τηγανητές.