Σοκολατένια μπισκότα χωρίς καθυστέρηση
Τα χρονομέτρησα! Από την ώρα που άναψα τον φούρνο να ζεσταίνεται μέχρι που καταβρόχθισα το πρώτο μπισκότο, είχαν περάσει κάτι λιγότερο από 20 λεπτά! Στη γεύση είναι ίδια με τα πιο τέλεια σοκολατένια κούκις. Γίνονται όμως με ελάχιστα, απολύτως συνηθισμένα υλικά. Και μέχρι να σκεφτείς «αχ και νά 'χα κάτι γλυκό», το μπισκότο έχει βγει κιόλας από τον φούρνο!
Μπισκότα σοκολάτας
Για 25-30 μπισκότα
- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ φλιτζανιού κακάο χωρίς ζάχαρη
- ελάχιστο αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε μικρά κομματάκια
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι.
Προσθέτω τα κομματάκια του βουτύρου και με τα δάχτυλά μου τα τρίβω μέχρι να ανακατευτούν όλα μαζί και να γίνουν περίπου σαν βρεγμένη άμμος. Με το μαχαίρι κόβω τη σοκολάτα σε χοντρούτσικα κομματάκια και τα ανακατεύω κι αυτά στο μίγμα με το αλεύρι .
Χτυπάω ελαφρά το αυγό και το προσθέτω κι αυτό. Ζυμώνω το μίγμα ελάχιστα να ανακατευτούν καλά όλα.
Σε ένα πιάτο βάζω την ζάχαρη άχνη. Με τα χέρια μου παίρνω λίγο από το μίγμα με τη σοκολάτα και φτιάχνω μπαλάκια, περίπου όσο ένα μικρό καρύδι. Τα πατάω λίγο να γίνουν πιο πλακέ, τα γυρνάω μέσα στην άχνη να καλυφθούν παντού και τα βάζω στο ταψί με την λαδόκολλα.
Τα ψήνω περίπου 8 λεπτά (να είναι καλά προθερμασμένος ο φούρνος). Τα βγάζω και τα αφήνω λίγο να κρυώσουν.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Εθισμένη στη σοκολάτα
- Cookies για μαθητούδια, μικρά και μεγαλύτερα
- Για το καλωσόρισμα
- Ζυμώστε, είναι εκτονωτικό: μπισκοτάκια της Τοσκάνης
- Ζάχαρη και κανέλα: τα πιο τραγανά μπισκότα
- Μπισκότα σαμπλέ, τραγανά και τρυφερά μαζί
- Λεμόνι-μαστίχα, μπισκότα σε παραλλαγή
- Μπισκότα σαν brownies, γεμιστά με καραμέλα
- Τα πιο υγιεινά σοκολατένια μπισκότα
- Peanut Butter Chocolate Chip Cookies