Φράουλες και μέλι στην panna cotta
Οι αγορές είναι γεμάτες φράουλες και να ένα ευκολότατο και ελαφρύ γλυκό για να τις αξιοποιήσουμε δεόντως.
Panna cotta με φράουλες
Για 6 άτομα
- 1 κιλό φράουλες καθαρισμένες
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (ολόπαχη ή light)
- 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
- 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 φακελάκι άγευστη ζελατίνα σε σκόνη
- 1 κουταλιά γλυκού vanilla extract
- 3 κουταλιές σούπας μέλι κατά προτίμηση θυμαρίσιο
- 3 κουταλιές σούπας λικέρ μαστίχα ή ρούμι
Λιώστε τις μισές φράουλες στο μπλέντερ και αν θέλετε περάστε τον πολτό από σήτα, πιέζοντας καλά με σπάτουλα - εγώ δεν το κάνω! Ανακατώστε την κρέμα με το γάλα σε μικρή κατσαρόλα με χοντρό πάτο και πασπαλίστε πάνω τη ζελατίνα. Αφήστε να μείνει 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, και μετά βάλτε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατώνετε το μίγμα συνέχεια με σύρμα για να διαλυθεί η ζελατίνα.
Προσοχή! Δεν πρέπει να το αφήσετε να βράσει, απλώς να ζεσταθεί καλά. Βγάλτε από τη φωτιά και προσθέστε τον πολτό από τις φράουλες και το άρωμα βανίλιας.
Σερβίρετε την κρέμα σε 6 ατομικά φορμάκια και βάλτε τα στο ψυγείο για 4 ώρες ή, καλύτερα, για μια νύχτα. Ζεστάνετε πάνω από νερό που βράζει το μέλι με το λικέρ μαστίχα ή το ρούμι. Κόψτε σε φετάκια τις υπόλοιπες φράουλες και ανακατώστε με το μέλι. Ξεφορμάρετε τις κρέμες βουτώντας βιαστικά σε ζεστό νερό, αφού περάσετε ένα μαχαίρι από τα πλάγια της κάθε φόρμας.
Σερβίρετε σε πιάτα μαζί με τις φράουλες.