Τα κρητικά: σαλάτα με αβοκάντο, μαραθόριζα και πορτοκάλι
Στη Νυκτερίδα χθες είχαμε μάθημα μαγειρικής. Ο Χαράλαμπος Μαστορίδης είναι ο ιδανικός οικοδεσπότης και γνώστης του αντικειμένου, αφού τα τελευταία 20 χρόνια ειδικεύεται στη διάδοση της κρητικής κουζίνας μέσω των μαθημάτων, που οι συμμετέχοντες μαγειρεύουν οι ίδιοι με την καθοδήγηση του σεφ Νίκου Αποστολίδη. Εκτός από τη μαγειρική, τα μαθήματα περιλαμβάνουν ξενάγηση στην κάβα της Νυκτερίδας με μια σύντομη αναφορά στην ιστορία των κρασιών της Κρήτης. Στο τέλος, φυσικά, στρώνεται ένα μεγάλο τραπέζι που οι προσκεκλημένοι απολαμβάνουν τα δημιουργήματά τους με εκλεκτό κρασί. Σήμερα ετοιμάσαμε μια πάρα πολύ νόστιμη σαλάτα που πολύ θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Τρία βασικά υλικά και φυσικά τη διαφορά την κάνει το ντρέσινγκ.
Σαλάτα με αβοκάντο, πορτοκάλι και μαραθόριζα
- 2 πορτοκάλια μεγάλα
- 3 αβοκάντο
- 1 μαραθόριζα
Για το ντρέσινγκ:
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. ξύδι
- 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
- αλάτι 3 γρ.
- πιπέρι 3 γρ.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε μέτριους κύβους. Αποφλοιώνουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε κάθετες φέτες. Κόβουμε τη μαραθόριζα σε πολύ λεπτές φέτες. Τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα μπολ.
Για το ντρέσινγκ ρίχνουμε σε μίξερ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Σαλάτα με μαραθόριζα, πορτοκάλι και κουκουνάρια
- Μεζέδες για Μουντιάλ: δροσερή "σάλσα" απ' την Κόστα Ρίκα
- Πρόχειρα αλλά αξιώσεων: ψωμοτύρι με αβοκάντο
- Πέντε αστέρια: με αβοκάντο και τα ρέστα μας
- Τα υγιεινά: ρεβίθια με αβοκάντο και φέτα
- Γαρίδες με μαραθόριζα και πορτοκάλι
- Τα σταφύλια της καταλαγής
- Σαλάτα με αβοκάντο και γκρέιπ-φρουτ