Κολοκύθια ψητά με γιαούρτι: δροσεροί ακόλουθοι
Ό,τι κάνω με τις μελιτζάνες το συνηθίζω και με τα νόστιμα κολοκυθάκια, μόνο που εδώ προτιμώ το γιαούρτι, τους ταιριάζει περισσότερο. Γίνονται λιτοί και δροσεροί ακόλουθοι για πολλά φαγητά αλλά και χορταστικός μεζές σε ρόλο πρωταγωνιστή για τις γερές ζέστες. Ακολουθήστε, παρακαλώ, τον τρόπο μου.
Υλικά
- κολοκυθάκια φρέσκα
- βινεγκρέτ με μουστάρδα, ξύδι και λάδι
- αλάτι
Κόψτε τα κολοκυθάκια σε φέτες, όχι πολύ λεπτές, αλατίστε τα κι αφήστε τα να ιδρώσουν. Ψήστε τα στη σχάρα κι απὀ τις δυο μεριές. Μόλις τα βγάλετε απ’ τη σχάρα, περιχύστε ελαφρώς με τη βινεγκρέτ.
Το γιαούρτι:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- λίγο αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές λάδι
- ½ κουταλιά ξύδι
- κύμινο (όσο σας αρέσει)
Ανακατέψτε τα υλικά και σερβίρετέ τα με τα ψητά κολοκυθάκια.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Κολοκυθοκεφτέδες για παγωμένο ουζάκι
- Κολοκυθένιες τηγανίτες αλλά όχι τηγανητές!
- Μελιτζάνες στη σχάρα με καρυδάτη σκορδαλιά
- Ωμά κολοκυθάκια σαλάτα
- Κουταλίτες με κολοκύθι για ούζο στη βεράντα
- Σαλάτα με κολοκυθάκια, να μυρίσει καλοκαίρι
- Κολοκυθάκια: πρώτα κάψα, μετά δροσιά
- Κολοκυθάκια και μελιτζάνες πανέ στον φούρνο
- Παρμιτζάνα με κολοκυθάκια και σάλτσα ντομάτας: το παστίτσιο των λαχανικών
- Σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια και μανιτάρια