Ομελέτα με κολοκυθάκια, φρέσκα λουλούδια και αρωματικά
Την ώρα που γυρίζαμε από το μποστάνι του Άντυ με τα κολοκυθάκια, τα λουλουδάκια και τα βότανα στο πίσω κάθισμα να μας τρελαίνουν με τα αρώματά τους, στο μυαλό μου γυρόφερνα έναν σωρό συνταγές. Θα γεμίσω τα λουλούδια με ρύζι και τριμμένο τυρί (έχω μπόλικα στο ψυγείο μου από τα ωραία ταξίδια στην Τήνο και στη Φολέγανδρο), θα φτιάξω ριζότο με κολοκυθάκι και άλλα πολλά σκεφτόμουν και μου τρέχανε τα σάλια και συγγνώμη για την αγενή εικόνα μιας κατά τα άλλα αξιοπρεπούς δημοσιογράφου.
Δεν τα κατάφερα. Η ώρα ήταν τρεις όταν έφτασα στο σπίτι ξελιγωμένη από την πείνα. Τι κάνει, λοιπόν, ο πάσα εις μια τέτοια ώρα; Μα μια ομελέτα. Και τι ομελέτα! Να, ιδού.
Έκοψα ένα κομμάτι από κάθε κολοκυθάκι σε πολύ λεπτές ροδέλες και τις έριξα στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να ροδίσουν. Εντωμεταξύ χτύπησα στο μπολ τρία αυγά (γιατρέ μου, ήταν μικρά και βιολογικά, μη μου βάλεις τις φωνές), πρόσθεσα φυλλαράκια από φρέσκια ρίγανη, δυόσμο, βασιλικό και ό,τι άλλο είχε τριφτεί μέσα στη χαρτοσακούλα, ελάχιστο γάλα κατσικίσιο και αλατοπίπερο, άδειασα το μείγμα στο τηγάνι, το σκέπασα και, μόλις έγινε από τη μια πλευρά, γύρισα την ομελέτα και από την άλλη.
Εντάξει, μου κάηκε λίγο γιατί το τηλέφωνο δεν σταμάτησε να χτυπάει εκείνη την ώρα αλλά πιο νόστιμη δεν μπορούσε να γίνει. Την στόλισα με ντοματάκια, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, ανθάκια καλέντουλας και φυλλαράκια πασιφλόρας (είναι η ρολογιά, αν την ξέρετε), όλα βρώσιμα είναι και πολύ υγιεινά. Κάντε την.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Τηγανίτες από κήπο: με κολοκύθια και μυρωδικά
- Αντριώτικη κολοκυθοφουρτάλια
- Τα κρητικά: κολοκυθομελέτα κι έρχεται
- Ομελέτα με άγρια χόρτα: όπως στην κρητική εξοχή
- Τα κρητικά: ομελέτα με τα όλα της
- Ομελέτα από Κρήτη: απάκι και κεφαλογραβιέρα
- Ομελέτα φούρνου για λίγο καλοκαίρι ακόμα
- Δοκιμάσαμε τορτίγια με σπαράγγια, του Μίλτου Αρμένη στο Όμικρον
- Φουρτάλια ή φρουτάλια με λουκάνικο Μυκόνου στον φούρνο
- Πιο κοντά στη φύση με μια ομελέτα με αγκινάρες