Ομελέτα με καλογεράκια του Φιλάρετου
Ένα από τα ωραιότερα πρωινά του κόσμου το έχω δοκιμάσει στην Αμανίτα (amanita.gr), τον ξενώνα του Φιλάρετου Ψημμένου στην Τσαγκαράδα. Πιο ελληνικό δεν γίνεται αλλά ούτε και πιο ωραίο. Χωρίς τίποτα να περισσεύει και τίποτα να λείπει. Σερβιρισμένο στην αυλή μέσα στις ορτανσίες, τα ου και τις μυρτιές. Και στο βάθος να λαμπυρίζει το Αιγαίο.
Στο τέλος ήρθε και η ομελέτα. Πολύ απλή. Με μανιτάρια καλογεράκια (boletus sp.), γάλα και αυγά. Πώς την κάνουμε; Εύκολα, μου είπε ο Φιλάρετος.
Χοντροκόβουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα και αλατοπίπερο. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι πάνω από τα μανιτάρια. Όταν ψηθεί από τη μια μεριά, γυρίζουμε από την άλλη. Σερβίρεται με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Ψήνεσαι για Αμανίτα;
- My big fat Greek Breakfast!
- Από την Τσαγκαράδα: Λουκάνικο σε παραλλαγές
- Ομελέτα με κολοκυθάκια, του Σταμάτη Μαρμαρινού
- Πέντε αστέρια: όλα μας τα μανιτάρια
- Ομελέτα από Κρήτη: απάκι και κεφαλογραβιέρα
- Ομελέτα φουρνιστή, με σπανάκι και μυρωδικά
- Ομελέτα με τυρί, ντοματίνια και σχοινόπρασο