Παγωτό γιαούρτι με βύσσινο
Υπέροχο παγωτό με πραγματικό γιαούρτι και μαρμελάδα βύσσινο. Ακαταμάχητος συνδυασμός και πλούσια γεύση. Ολα με φυσικά υλικά και χωρίς ίχνος συντηρητικών!
Δόση : 750 ml περίπου
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά
- 350 ml γάλα φρέσκο πλήρες,
- 100 ml κρεμα γάλακτος 35% λιπαρά,
- 150 gr γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά,
- 110 gr ζάχαρη απο ζαχαροκάλαμο ραφιναρισμένη (λευκή),
- 1/3 κ.γ. φλούδα λεμονιού αποξηραμένη και τριμμένη,
- 3 κ.σ. μαρμελάδα βύσσινο*.
Για μια ακόμη φορά θα υπενθυμίσω οτι τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι αρίστης ποιότητας!
Βάλτε το γάλα σε ενα κατσαρολάκι και βάλτε το στην φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και θερμάνετε μέχρι τους 80°C. Κατεβάστε απο την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε το μίγμα στο χαμηλότερο σημείο στο ψυγείο, μαζί με το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και αφήστε το να σταθεί για 3 ώρες.
Αναμείξτε το μίγμα του γάλακτος με το γιαούρτι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι). Ενεργοποιήστε την παγωτομηχανή και ρίξτε μέσα το μίγμα. Οταν το παγωτό αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση βάλτε το στο σκεύος στο οποίο θα το διατηρήσετε, εναλλάσοντας με κουταλιές απο την μαρμελάδα βύσσινο.
Αφήστε το να σταθεί στον καταψύκτη για τουλάχιστον ενα δίωρο πρίν το καταναλώσετε. Πρίν σερβίρετε το παγωτό, αφήστε το να σταθεί για 20 λεπτά στο ψυγείο (συντήρηση).
Για την παρασκευή της μαρμελάδας βύσσινο, μπορείτε να ανατρέξετε στην συνταγή για την μαρμελάδα βύσσινο με κεράσι .
*H Μαρίνα Μαυρομάτη διατηρεί το ελληνοϊταλικό blog, Il laboratorio di mm_skg.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Παγωτό καραμέλα, των παιδικών μου χρόνων
- Παγωτό βανίλια (και) για μεσημεριανό
- Παγωτό ροδάκινο, για πριν και για μετά
- Ένα επιδόρπιο για πρωινό
- Παγωτό βανίλια (του νηπιαγωγείου), με σιρόπι βασιλικού
- Παγωμένο γιαούρτι με ράσμπερις και σοκολάτα
- Σπιτικό παγωτό γιαούρτι και... πέτα την παγωτομηχανή!
- Παγωμένη σπιτική βυσσινάδα