Μπισκότα παρμεζάνας, αλμυρά και αφράτα
Αυτά τα αλμυρά μπισκοτάκια είναι εύκολα, γρήγορα και το κυριότερο: πεντανόστιμα! Συνοδεύουν τέλεια το ποτό σας αλλά αρέσουν και πάρα πολύ στα παιδάκια. Είτε τα φάτε ζεστά από τον φούρνο, με το κέντρο τους μαλακό ακόμα, είτε τις επόμενες ημέρες από την ημέρα που θα τα ψήσετε, είναι το ίδιο “θρυψαλιαστά” και νόστιμα.
Υλικά:
- 150 γρ. βούτυρο
- 2 κούπες χοντρο-τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κούπα αλεύρι
- ½ κ.γ. κουρκουμά για χρώμα
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Kελσίου. Στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι, τον κουρκουμά και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε πάλι με τα χέρια. Όταν το μείγμα ενωθεί καλά, πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού - και λίγο πιο μεγάλα - και τοποθετούμε στη λαμαρίνα με μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν λίγο στο ψήσιμο.
Ψήνουμε για 25 ακριβώς λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά στην λαμαρίνα. Τοποθετούμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.
* Η συνταγή είναι από το blog της Μαριλίτας Χατζηβασιλείου, Gourmelita
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Για το καλωσόρισμα
- Για κρασί και «μπίρι-μπίρι» σπίτι μου
- Όταν τα αγόρια έχουν κέφια
- Πέντε αστέρια: θες μπισκοτάκι;
- Καλαμάκια τυριού, μεζές στο παρά πέντε
- Τα ιταλικά: κριτσίνια από το Τορίνο
- Απάκι και ξινομυζήθρα και στα μπισκότα!
- Εθιστικά αλμυρά μπισκότα με μπλε τυρί και παρμεζάνα
- Αλμυρά μπισκότα με ελιές και γραβιέρα
- «Χρυσό γάλα», ένα φυσικό τονωτικό με κουρκουμά