Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Κέικ με τζίντζερ κονφί

της Ξανθής Μπαξεβάνη Συνταγέςκέικ, αμύγδαλα, τζίντζερ

Το φθινόπωρο έφτασε, θα αρχίσουμε το απογευματινό τσάι και όχι μόνο και θα θέλουμε να υπάρχει δίπλα του ένα συνοδευτικό. Ένα κέικ είναι πάντα εύκολο να γίνει και οι προτάσεις άπειρες. Υπάρχουν όμως και μερικές πιο ιδιαίτερες προτάσεις, όπως αυτό εδώ το κέικ με τζίντζερ που σου αφήνει μια ωραία επίγευση και θέλεις να δοκιμάσεις κι άλλο. Όσοι το δοκίμασαν στο σπίτι, μού ζήτησαν αμέσως και τη συνταγή. Δοκιμάστε το!

photo: Ξανθή Μπαξεβάνη
photo: Ξανθή Μπαξεβάνη

Τα υλικά για μια μακρόστενη φόρμα (34 x 10 εκ.):

  • 180 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
  • 4 αυγά
  • 220 γρ. βούτυρο και λίγο ακόμη για τη φόρμα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. τζίντζερ κονφί*

Διαδικασία:

photo: Ξανθή Μπαξεβάνη
photo: Ξανθή Μπαξεβάνη

Βουτυρώνουμε τη φόρμα και την πασπαλίζουμε με τη μία κουταλιά ζάχαρη. Κόβουμε το τζίντζερ σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύουμε με την άλλη κουταλιά της ζάχαρης. Λιώνουμε το βούτυρο. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τα αμύγδαλα και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, ανακατεύοντας ελαφρά από κάτω προς τα επάνω. Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια του τζίντζερ και ανακατεύουμε να πάνε παντού.

photo: Ξανθή Μπαξεβάνη
photo: Ξανθή Μπαξεβάνη

Μεταφέρουμε στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς και αντιστάσεις, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 45 λεπτά, δοκιμάζοντας με μια λάμα μέχρι να βγαίνει στεγνή. Αφήνουμε να κρυώσει και μεταφέρουμε σε πιατέλα.

* Τζίντζερ κονφί, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε σε ασιατικά καταστήματα, σε καταστήματα με μπαχαρικά και σε πολύ μεγάλα ΣΜ ή να φτιάξετε μόνοι σας ακολουθώντας τη συνταγή της Μαρίνας εδώ, κάτι που έκανα κι εγώ. Η συνταγή πρότεινε τη διπλάσια ποσότητα τζίντζερ και 2 κουταλάκια σε σκόνη, κάτι που δεν έκανα με τον φόβο της έντονης γεύσης, όπως είπα και στην αρχή. Τώρα που το δοκίμασα, όμως, λέω ότι θα μπορούσα να έχω βάλει περισσότερο.

Ένα υπέροχο κέικ συνοδευτικό για το απογευματινό σας τσάι αλλά και κάποιο χυμό ή τον καφέ σας.

*Η Ξανθή Μπαξεβάνη διατηρεί το blog Συνταγές της Ασπρούλας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Ξανθής Μπαξεβάνη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'