Η τυρόπιτα φοράει τα γιορτινά της
Από το καλοκαίρι ως την καρδιά του χειμώνα, μια τυρόπιτα δεν λείπει ποτέ από τα επίσημα και γιορτινά τραπεζώματά μας. Για το τραπέζι της γιορτής σήμερα ετοιμάζω την αγαπημένη μου τυρόπιτα, είναι εύκολη και γρήγορη να την ετοιμάσεις και κανείς δεν αρνείται ένα κομμάτι. Δες, λοιπόν, πώς μετατρέπουμε εύκολα και γρήγορα την αγαπημένη μας γεύση σε γιορτινή.
Θα χρειαστείς:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 400 γρ. φέτα
- 400 γρ. κασέρι τριμμένο
- 2 αυγά
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- ½ ποτήρι γάλα
- αλάτι και πιπέρι
Σε ένα μπολ ανακατεύεις τα τυριά, την κρέμα γάλακτος και το αυγό. Βουτυρώνεις καλά τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσεις για την τυρόπιτα καθώς και τα φύλλα ένα ένα ξεχωριστά. Χρησιμοποίησε λιωμένο βούτυρο για ευκολία.
Στρώνεις 4 φύλλα στη φόρμα με τις άκρες τους να περισσεύουν. Ρίχνεις τη μισή από τη γέμιση και σκεπάζεις με τις άκρες του φύλλου.
Συνεχίζεις με ακόμη 4 φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση. Ολοκληρώνεις με τα τελευταία φύλλα. Στο ίδιο μπολ που ετοίμασες τη γέμιση (δεν χρειάζεται να πλένουμε στοίβες), χτυπάς ένα αυγό με το γάλα και αλατοπιπερώνεις. Ρίχνεις αυτό το μείγμα πάνω από την τυρόπιτα και με ένα καλαμάκι (αν δεν έχεις, χρησιμοποίησε οδοντογλυφίδα) τρυπάς την πίτα για να περάσει το μείγμα μέσα.
Αυτό ήταν! Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 “C για 20 - 30 λεπτά.
Με αγάπη,
MamaTsita
Η συνταγή είναι από το blog της MamaTsita
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Η ευκολότερη τυρόπιτα
- Τα κρητικά: τυρόπιτα τεμπέλικη με λιαστή ντομάτα
- Η τυρόπιτα θέλει το ουζάκι της
- Εύκολα τυροπιτάκια κουρού
- Τυρόπιτα «ξυπόλυτη» με ξινομυζήθρα
- Τυρόπιτα αφράτη με ένα, δύο, τρία τυριά
- Αγνιόπιτες, οι μυζηθρόπιτες του τηγανιού
- Για τον συλλέκτη γεύσεων: Τυρόπιτα με κρεμώδη γέμιση φέτας