To υγιεινό μου smoothie: με ακτινίδιο, γάλα και δημητριακά
Το εξωτικό ακτινίδιο είναι ένα από τα πιο πολύτιμα φρούτα αφού, εκτός από τη μεγάλη ποσότητα βιταμινών, κυρίως C και Ε, περιέχει επίσης πολλές άλλες ουσίες απαραίτητες για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Για κάποιους, όμως, η παράξενα γλυκόξινη και μάλλον στιφή γεύση του είναι αποτρεπτική. Αν δεν σας αρέσει να το τρώτε όπως είναι, δοκιμάστε να το ανακατέψετε με γάλα και δημητριακά, προσθέστε λίγη μαύρη ζάχαρη ή μέλι και θα έχετε ένα νόστιμο ρόφημα και πολύ υγιεινό ρόφημα για το πρωινό.
Υλικά
Για ένα μεγάλο ποτήρι
- 1 μικρό ποτήρι γάλα
- 1 ακτινίδιο
- 2 κ.τ.σ. δημητριακά ανάμεικτα
- ½ - 1 κ.τ.σ. μαύρη ζάχαρη ή μέλι
- προαιρετικά, λίγα ψιλοκομμένα αποξηραμένα / ζαχαρωμένα φρούτα (ανανάς, μάνγκο, παπάγια)
Χτυπάω στο μούλτι το γάλα με το ακτινίδιο αφού το ξεφλουδίσω και το κόψω σε κομμάτια. Μόλις λιώσει το φρούτο και το μείγμα γίνει κρεμώδες, προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάω για λίγο ακόμη.
*Για κάποιους λόγους, που μόνο η χημεία ξέρει, το smoothie μου γίνεται ακόμη πιο νόστιμο με γάλα χωρίς λακτόζη.