Μαρούλι, ρόκα, καρύδια: χορταστική σαλάτα
Ανάμικτη σαλάτα δροσερή και απολαυστική που μπορεί να συνοδεύσει οποιοδήποτε φαγητό ή να αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα από μόνη της. Το μυστικό είναι βέβαια η φρεσκάδα των υλικών και το κόλπο με τους ξηρούς καρπούς.
Υλικά
- 1 μαρούλι πράσινο, σγουρό
- 1 μαρούλι κόκκινο (λόλο ρόσο)
- 1 ματσάκι ρόκα, λεπτή
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- καραμελωμένα καρύδια και κουκουνάρια*
*Καταβρέξτε με λίγο νερό τα καρύδια και τα κουκουνάρια, πασπαλίστε τα με λίγη άχνη και λίγο αλάτι και ψήστε τα σε δυνατό φούρνο για πέντε λεπτά.
Για τη βινεγκρέτ
- 1 μέρος ξύδι (μηλόξυδο+μπαλσάμικο)
- 3 μέρη λάδι
- λίγη μουστάρδα
- 1 κουταλιά συκόμελο (ή μέλι ή σιρόπι από γλυκό σύκου)
- αλάτι
Χτυπήστε τα και περιχύστε τα παραπάνω λαχανικά που θα τα έχετε κόψει με το χέρι στη σαλατιέρα σας.