Βάλε έρωντα στο ρακόμελο
Συντροφεύει και παρηγορεί, ενίοτε προλαβαίνει και τον πονόλαιμο ή τον βήχα. Οι περισσότεροι το θέλουν μετά το φαγητό. Εγώ το προτιμώ τα βράδια, στην ησυχία του σπιτιού, στο ημίωρο εκείνο της περισυλλογής.
Υλικά:
- 1 λίτρο τσικουδιά
- 6 κουταλιές της σούπας μέλι θυμαρίσιο
- 2 ξύλα κανέλα
- 4 καρφάκια γαρίφαλο
- 1 κουταλιά της σούπας φυλλαράκια έρωντα (δίκταμο)
Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζω σε χαμηλή φωτιά. Είμαι συνέχεια από πάνω και προσέχω πολύ γιατί αυτό που βράζω είναι αλκοόλ!
Στη δεύτερη καλή βράση απομακρύνω από τη φωτιά και του δίνω το χρόνο του σκεπάζοντας την κατσαρόλα. Μισή ώρα μετά ξεσκεπάζω, σουρώνω και αποθηκεύω σε γυάλινο μπουκάλι. Δεν χρειάζεται να συντηρηθεί στο ψυγείο.