Σαλάτα χορταστική, με κοτόπουλο και superfoods
Η συγκεκριμένη σαλάτα φτιάχνεται στο λεπτό, έχει μια απαλή sauce γιαουρτιού και κοτόπουλο που λιώνει στο στόμα, χάρη στο μαρινάρισμα με ακτινίδιο που λειτουργεί σαν φυσικό “μαλακτικό” για το κρέας, και συγκαταλέγεται στις υπερτροφές. Εννοείται πως τρώγεται και μόνη της σαν ένα ελαφρύ, κυρίως γεύμα - μπορείτε να την φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να την πάρετε στο γραφείο, αρκεί να κρατήσετε την sauce στην άκρη και να την προσθέσετε λίγο πριν την φάτε.
Υλικά:
- 2-3 στήθη κοτόπουλου
- 1 πολύ ώριμο ακτινίδιο
- φρέσκο ginger-κομμάτι 5-6 εκ.
- 1 αβοκάντο
- σπανάκι για τη σαλάτα
- μείγμα από αμύγδαλα, κράνμπερι, goji berries, σταφίδες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το κοτόπουλο
- λίγο καβουρδισμένο σουσάμι
Για τη sauce:
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. λευκό ξύδι
- 1 κ.γ. μουστάρδα απαλή
- αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
Πλένουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε βαθύ μπολ. Κόβουμε το ακτινίδιο στα δύο και αφαιρούμε το εσωτερικό του με ένα κουτάλι. Καθαρίζουμε εξωτερικά το ginger και το τρίβουμε σε τρίφτη.
Προσθέτουμε τα παραπάνω στο κοτόπουλο, μαζί με 1 κουταλιά της σούπας λάδι, και τα αλείφουμε καλά πάνω στα φιλέτα. Μετά από 4-5 λεπτά κόβουμε το κοτόπουλο σε μακρόστενα κομμάτια και ξανατοποθετούμε στο μπολ. Αλείφουμε πάλι το μείγμα καλά στα κομμάτια κάνοντάς τους απαλό μασαζ για 2-3 λεπτά. Τα αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε το τηγάνι. Πριν τα τηγανίσουμε, αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε.
Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Θέλουμε να ροδίσουν και να ψηθούν καλά, μέχρι μέσα. Φτιάχνουμε τη sauce ενώνοντας όλα τα υλικά και χτυπώντας τα καλά με ένα πιρούνι.
Τοποθετούμε το σπανάκι σε σαλατιέρα, προσθέτουμε το αβοκάντο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες, Προσθέτουμε επίσης όσους από τους ξηρούς καρπούς θέλουμε, κοτόπουλο και τη sauce. Γαρνίρουμε με λίγο σουσάμι, ανακατεύουμε και η σαλάτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
* Η συνταγή είναι από το blog της Gourmelita