Χουρμαδότουρτα η ελληνοπρεπής made by pethera
Γιατί τα εξαιρετικά πρέπει να τα μοιράζεσαι...
Υλικά:
- 1 κουταλάκι κακάο
- ½ κουταλάκι κανέλλα
- 2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι
- Λίγο αλάτι
- 1/ 4 kg χουρμάδες
- ¼ kg καρύδια (καθαρισμένα εεε..)
- 10 ασπράδια αυγών
- 1 κούπα ζάχαρη
- ¾ κουταλιά κρεμόριο
Εκτέλεση:
Τα 4 πρώτα υλικά τα κοσκινίζουμε.
Ανακατεύουμε μαζί τα καρύδια με τους χουρμάδες.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο στο μίξερ και ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα σφιχτή.
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά. Καλύπτουμε με βουτυρωμένη λαδόκολλα το ταψί και ψήνουμε σε 175 βαθμούς για 45 λεπτά.
Όταν κρυώσει, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και το κόβουμε οριζόντια,
Βάζουμε σαντιγύ ενδιάμεσα και το κλείνουμε.
Ρίχνουμε σιρόπι ( 1 φλιτζάνι ζάχαρη, ¾ νερό-με πολύ λίγο βράσιμο)
Γαρνίρουμε κατά το γούστο μας με σαντιγύ, χουρμάδες και καρύδια και βουρ για το ψυγείο.
Καλοφάγωτη!