Οι τάρανδοι γίνονται κεκάκια!
Στις γιορτές των Χριστουγέννων μου αρέσει να παίζω με τα γλυκά. Η μαμά αναλαμβάνει τα κλασικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες, που καθόλου δεν υποτιμώ, για να δώσει χρόνο στη φαντασία μου. Ξεκινώ από νωρίς με cupcakes γιαουρτιού μεταμφιεσμένα στα πιο τρελά ταρανδάκια.
Υλικά για 12 κερατούκλικα
- 1 αλεύρι που φουσκώνει γιατί έτσι θέλει
- 150 γρ. βούτυρο
- 3 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- ξύσμα από 1 βανίλια ή 1 φακελάκι βανίλια
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Για το γαρνίρισμα:
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 24 καραμελάκια π.χ. κουφετάκια m&m’s
- 12 μικρού μεγέθους στρογγυλά μπισκοτάκια
- 24 κρακεράκια από αυτά που μοιάζουν με αυτάκια
Χτυπάω καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτω τα αυγά, τη βανίλια, το γιαούρτι και σιγά σιγά το αλεύρι. Δεν αποκλείεται να μη το πάρει όλο. Βάζω το μείγμα στο ταψάκι με τις φόρμες και ψήνω στους 180 °C.
Βγάζω από τον φούρνο και αφήνω να κρυώσουν. Στη συνέχεια λιώνω σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και ανακατεύοντας προσθέτω την κρέμα γάλακτος.
Καλύπτω με αυτήν όλη την πάνω επιφάνεια του cupcake.
Τοποθετώ τα καραμελάκια σαν ματάκια, τα κρακεράκια για κερατάκια και το μπισκοτάκι για μουσούδι. Στο μπισκότο κολλάω ένα καραμελάκι κόκκινο ή καφέ με μια σταγόνα σοκολάτα.
Αν θέλω να παίξω περισσότερο, κάνω με μια οδοντογλυφίδα που έχω βουτήξει στη σοκολάτα τις κόρες των ματιών τους. Αφήνω να στεγνώσουν τα υλικά και μετά κάνω την αδιάφορη όταν όλοι οι άλλοι αναφωνούν «Α! Τι όμορφα!».