Χοιρινό με δαμάσκηνα και κυδώνια της γιαγιάς Μαρίκας
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό κρέας κατά προτίμηση στήθος
- 1 κρεμμύδι
- 3 κυδώνια
- 3-4 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας αλάτι
- κανέλα
- λάδι
- και νεραϊδόσκονη
Εκτέλεση:
Κόβετε ένα κρεμμύδι και το τρίβετε στον τρίφτη. Γιαχνίζετε το κρεμμύδι με λίγο λάδι στην κατσαρόλα. Ρίχνετε μέσα το κρέας σε κομματάκια και προσθέτετε νερό και μια κουταλιά αλάτι. Το βράζετε επί τριάντα λεπτά. Η κατσαρόλα να είναι ρηχή, ταβάς. Βράζετε το κρέας για περίπου τριάντα λεπτά. Κόβετε τα κυδώνια. Τα τηγανίζετε με λίγο βούτυρο μέχρι να ροδίσουν. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κρέας, μαζί με τα δαμάσκηνα και τα ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε λίγη κανέλα και μια κουταλιά ζάχαρη. Τα βράζετε όλα μαζί εωσότου μαλακώσουν, για μια ώρα περίπου, ώστε να σωθούν τα νερά και να δημιουργηθεί μια πηχτή σάλτσα. Πρόσθετε την νεραϊδόσκονη, προσοχή είναι αόρατη, μην το παρακάνετε, και το φαγητό είναι έτοιμο. Σερβίρεται καλύτερα όταν όλη η οικογένεια είναι μαζί.