Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Καλαμάκια τυριού, μεζές στο παρά πέντε

της Gourmelita Συνταγέςμπατόν σαλέ, μπισκότα, κράκερς, τυρί, μεζεδάκια, Πρωτοχρονιά, τραπέζι γιορτινό

Μια παραλλαγή των μπατόν σαλέ, πολύ εύκολη και με απίθανη γεύση. Προλαβαίνετε να τα ετοιμάσετε ακόμα και στο παρά πέντε, λίγη ώρα πριν το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι για συνοδευτικά στο ποτό. Αλλά και μόνα τους, είναι ένα σνακ που αρέσει πολύ στα παιδάκια. Το σπίτι μυρίζει φανταστικά όταν ψήνονται... σας προειδοποιώ, να φτιάξετε διπλή ποσότητα γιατί είναι εθιστικά. 

photo: Gourmelita
photo: Gourmelita

(Προσαρμοσμένη συνταγή από εμένα, από το βιβλίο: “Τσάι, Πρωτότυπες Ιδέες”)

Υλικά:

  • 115 γρ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. σκόνη κάρυ
  • 55 γρ. βούτυρο
  • 55 γρ. τριμμένο τυρί - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τσέντα ή και γκούντα, τρικαλινό και έμενταλ (υπάρχουν μίγματα τεσσάρων τυριών στα περισσότερα σούπερ μάρκετ τα οποία δίνουν πολύ ωραία γεύση)
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • μαύρο σουσάμι, σπόρους κύμινου, παπαρούνας ή μαυροσούσαμο για το γαρνίρισμα - προαιρετικά

Οδηγίες:

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Στρώστε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Ενώστε βούτυρο, αλεύρι, αλάτι και κάρυ σε ένα μπολ. Τρίψτε το μείγμα καλά μέχρι να γίνει σαν ψίχα ψωμιού.

photo: Gourmelita
photo: Gourmelita

Προσθέστε το τυρί και το μισό αυγό και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Σκεπάστε το και βάλτε το στο ψυγείο για 20- 30 λεπτά. Ανοίξτε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος 5 χιλιοστών. Κόψτε την σε λωρίδες με πάχος 1 εκ. και μήκος περίπου 7½ εκ.

“Στρίψτε” τα και βάλτε τα στο ταψί. Αλείψτε τα με το υπόλοιπο αυγό και πασπαλίστε τα με τους σπόρους της προτίμησής σας.Ψήστε τα για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

* Η συνταγή είναι από το blog της Gourmelita

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Gourmelita

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'