Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Η πάβλοβα του χειμώνα, με ρόδια

της Έφης Κωδωνά Συνταγέςγλυκά, επιδόρπιο, πάβλοβα, αυγά, σαντιγί, τυρί κρέμα

Δεν είναι παρά μια τούρτα με μαρέγκα, κρέμα σαντιγύ και φρέσκα φρούτα. Αλλά τι τούρτα! Αέρινη, ελαφριά, νόστιμη και καλόβολη, της ταιριάζουν όλα τα φρούτα επομένως και όλες οι εποχές, από τις φράουλες στην ακμή της άνοιξης ως τα ρόδια τώρα, στα μέσα του χειμώνα. Έχουν γραφτεί σελίδες επί σελίδων για την καταγωγή της, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία ερίζουν για την πατρότητα. Την ακολουθεί και ένας μεγάλος μύθος: όσο δύσκολη ακούγεται, τόσο απλή είναι η ετοιμασία της στην πραγματικότητα. Αρκεί να προσέξετε 3-4 βασικές λεπτομέρειες.

photo: Έφη Κωδωνά
photo: Έφη Κωδωνά

Πάβλοβα με ρόδια

Για τη μαρέγκα:

  • 6 ασπράδια αυγών
  • 180 gr ψιλή ζάχαρη 
  • 180 gr άχνη ζάχαρη 
  • 1 κουταλιά γλυκού λευκό ξύδι
  • 1 βανίλια

Για την κρέμα σαντιγύ:

  • 170 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγύ
  • 300 γρ. τυρί κρέμα

Για το γαρνίρισμα:

  •  κόκκινους σπόρους ροδιού από 2 καρπούς

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μπολ του μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα. Συμπληρώνουμε με το ξύδι και τη βανίλια.

Όταν ολοκληρωθεί το χτύπημα προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη ανακατεύοντας ελαφρά. Αδειάζουμε το μίγμα σε λαμαρίνα του φούρνου, στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, και απλώνουμε τη μαρέγκα με το πίσω μέρος του κουταλιού σχηματίζοντας έναν δίσκο 25 εκ. που θα είναι η βάση της τούρτας. Δημιουργούμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο, σαν φωλιά.

Ψήνουμε 100 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 110 βαθμούς. Εξωτερικά σχηματίζεται κρούστα. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει μέσα στον φούρνο, με κλειστή πόρτα. Σε δύο ώρες μπορούμε να την ξεκολλήσουμε απαλά από το χαρτί και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Σε επίπεδη πιατέλα, βάζουμε μια κουταλιά σαντιγύ και τοποθετούμε τη βάση της μαρέγκας. Απλώνουμε, κυματιστά, τη σαντιγύ και προσθέτουμε τους σπόρους ροδιού.

*Η Έφη Κωδωνά είναι φίλη-αναγνώστρια του bostanistas.gr

Περισσότερα άρθρα της Έφης Κωδωνά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'